Men det här…

…var bland det dummaste jag har hört. Skulle man bli olycklig av att skaffa barn? Jag skulle vilja se de vetenskapliga bevisen för det! Själv kan jag visa upp några hundra, bara i bekantskapskretsen som motsäger dessa rön.

7 kommentarer

Det är nog bara att ringa till Harvard för att få ta del av de vetenskapliga bevisen. Att personer i din bekantskapskrets säger att de är lyckliga med barn är ju inget bevis, de kanske hade varit ännu lyckligare utan dem, men det kan de ju inte veta.

så typisk svenssonlogik, att åberopa vetenskaplighet för att bekräfta något (som bevisligen redan ÄR bekräftat, han som gjort undersökningar ÄR ju vetenskapsman) samtidigt som man genom att säga ”jamen, jag har en moster med två barn som..” eller ”jag vet faktiskt att..” tro att man bevisat nåt! Sluta hyckla och öppna ögonen åtminstone. sen om du själv är lycklig med dina barn så är väl det jättefint!

Och jag kan visa upp ett stort antal människor som stämmer överens med rönen. . . Jag vet många förhållanden som kraschat pga. barn eller som blivit sämre. Skaffar man barn en gång, blir livet aldrig detsamma igen, och jag antar att många par har svårt att acceptera det. Vet de som velat skaffa barn & trott att de skall bli så lyckliga, men med barnen kommer en massa nya krav & man glömmer bort själva förhållandet. Dessutom kostar barn. För att inte tala om att den ena eller kanske båda måste prioritera bort mycket i sin karriär, & blir man lycklig av att ha en bra karriär säger det sig självt att det inte är jättebra för ens mentala hälsa att tvingas arbeta mindre/satsa mindre. Och jag struntar fullständigt i alla blödiga idioter som säger att man måste satsa på barnen framför karriären & att iiiingenting kan göra en så lycklig som att föda sitt eget barn, för det är bullshit, i synnerhet om det nu dessutom bevisats i en studie att man är lyckligare utan.
Tycker visserligen att många kunde tänkt på konsekvenserna före de skaffade barn, istället för att whina om hur jobbiga ungarna är eller hur dumt det var att skaffa barn efteråt. Dock kvarstår ju faktum: det har bevisats i en vetenskaplig studie att man är lyckligare utan barn. Varför motsätta sig det, för att du känner ett hundratal människor som är så lyckliga med barn? [Tror för övrigt inte att du känner hundra människor mycket väl, snarare att du kanske känner tio-femton personer väl & de övriga är bekanta- så man kan aldrig veta vad som döljer sig under ytan, de bekanta som verkar lyckliga kanske inte är det?] Skitbra om du är lycklig med dina barn, men nu är ju inte alla det. Själv vet jag att ett barn i nuläget skulle förstöra mitt liv mer än det skulle berika det. Om tio år kanske det vore annorlunda, men skulle jag skaffa barn nu skulle jag bli jätteolycklig.

Håller med dig, själv väntar jag med barn då jag verkligen inte kan se mig lyckan i det överhuvudtaget.
De av mina vänner och bekanta som har barn klagar hela tiden, sjukdomar, hemma från jobb, gap o skrik, kostnader, att inte kunna sova osv..men ändå ”det bästa som hänt mig” ..nja inte för min del iaf

Idag när mina barn är vuxna och vi umgås som vuxna är dom en källa till glädje. Det har dom varit för det mesta men när man var i värsta råttracet med att hämta och lämna på dagis och inte hade ngn som helst hjälp (mor-farföräldrar 15 mil bort, vänner i samma situation) undrade man väl ibland om man gjort rätt som skaffat barn. Men det är i alla fall utvecklande att ha barn alltid, dom flesta jag känner som inte har barn är lite mer låsta i allting tycker jag. Har man barn lär man sig improvisera och att ibland gå på överväxel.

Jag håller fullständigt med dig. Rent nonsens att man blir lyckligare utan barn. Ingen jag känner som har barn tycker att de skulle ha varit lyckligare utan dem. Visst kan de tycka att det kan vara JOBBIGT med barn, men knappast att barnen skulle göra dem olyckliga.
Det är klart att det finns båda sorter, men i de fallen där folk ångrar barnen tror jag helt enkelt att de aldrig planerade dem eller tänkte igenom det noga.
Personligen tycker jag varken att det är jobbigt med barn eller miserabelt. =)

Så människor blir lyckligare av att skaffa barn – men samtidigt skiljer de sig mer än någonsin. De flesta skilsmässor inträffar ju innan barnet har fyllt 3 år..
Något måste väl detta ändå berätta. Kanske det att det är inte lätt att skaffa eller ha barn. Sedan är det inte lätt att vara singel heller. Men då har man ju ingen man kan skiljas ifrån 😉