Kärleksfull bloggbävning

Professor Roger Wallis är poppis i fildelarkretsar.
I går vittnade han i Pirate bayrättegången om förhållandet mellan minskad skivförsäljnig och fildelning. Han hävdar att det inte finns något samband. Snarare leder nedladdandet till ökad försäljning, sa Roger Wallis.
”Vill du ha någon ersättning för havda utgifter?” undrade domaren.
”Nej, men ni får gärna skicka blommor till min fru”, skojade Wallis.

Uttalandet snappades direkt upp av mikrobloggarna och en blomstorm var ett faktum. Nu växer blomberget i parets lägenhet och buketterna trillar in från alla håll. Den ”snåla” fildelargenerationen har köpt blommor för 40 000. Redan.

”Jag är precis på väg upp med ungefär 33 buketter. Det är den sista leveransen för i dag, säger Kristian Skald på Gullvivans blommor på Lidingö till Expressen.se.”

Och vad säger fru Wallis då?

”Vi har varit gifta i 38 år och egentligen är jag inte förvånad över det här. Han friade en halvtimme efter att vi hade träffats, då sa jag kanske. Men efter en dag var jag säker, säger Görel Wallis till SvD:s nätupplaga.”

Det känns som om detta kan bli en bra film. En film som alldeles säkert kommer att både kunna köpas och laddas ner. Till allas glädje.