Debatten om en vit jul fortsätter

I dag är det dan före dopparedan och Aftonbladet fortsätter skriva om en vit jul, trots läsarnas protester. Bra där!
På debattsidan har Bris och Fryshusets vd Anders Carlberg gått ut med en gemensam artikel.

”När mamma eller pappa väljer alkoholen framför en gemenskap med barnen då finns det bara förlorare. Vi kan tycka olika om julen, men barn vill vara tillsammans med föräldrar, syskon, släkt och vänner. Det är barnens helg, då ska inte vuxna svika.
Om det vore så enkelt som att alkoholen enbart påverkar dig själv kanske du kan säga att det berör bara mig, men som förälder är alkoholen inte bara något som påverkar dig själv. Den påverkar också barnen. Tydligast är detta naturligtvis i de familjer där någon eller båda föräldrarna missbrukar alkohol eller andra droger.
Det finns runt 200 000 barn, sannolikt ännu fler, som växer upp i familjer där alkoholen står i centrum. Barn som ständigt får konkurrera med alkoholen om föräldrarnas uppmärksamhet. En tävling där barnen ständigt är förlorare.”

Senast jag kollade hade 8 000 personer skrivit på IOGT:s kontrakt för en vit jul. Det är fantastiskt. De hade hoppats på tvåtusen. Och det är inte försent än.