Sorgligt med gamarna

Författaren Marianne Fredrikssons barn har redan fått 17 miljoner kronor efter sin mamma. Och Mariannes vilja var att hennes assistent skulle få resten när hon dog.
Men barnen är inte nöjda med 17 miljoner.
SJUTTON MILJONER – herregud.
Nu stämmer de skiten ur assistenten.
Jag tycker det är skamligt – och sorgligt – hur de efterlevande bär sig åt när någon dör. Det är så ofta så här, även om det inte finns några miljoner över huvud taget.
Ofta är det en eller två som ska ha precis allt – medan resten av familjen sitter som i chock och bara ser på när gamarna kastar sig över det de kan.
Ibland undrar jag varför det blir så där. Handlar det om pengarna och prylarna – eller är det i stället för den kärlek man tyckte att man blev snuvad på? Eller vad handlar det om?

2 kommentarer

Jag vet inte vad man ska tro egentligen. Du skriver att döttrarna redan har fått 17 miljoner, men på nätet kan man läsa att: ”Allt som allt är rättigheterna och Fredrikssons förmögenhet, lågt räknat, värt runt 108 miljoner kronor”. Sedan kan man ju undra hur många miljoner böckerna bibringar i framtiden. Alltså vill jag säga att ifall hela förmögenheten närmar sig t.ex. 150 miljoner låter ju inte 17 miljoner särskilt mycket att dela mellan barnen.
En annan sak är också att får man inte sådana barn man själv förtjänar? Marianne har uppfostrat sina barn på egen hand. Om hon upplevde de som giriga då borde hon kanske ha funderat på varför de har blivit sådana.
Och sist men inte minst: om barnen har upplevt att de inte har fått sin mammas kärlek då finns det väl inga miljoner i hela världen som kommer att kompensera denna förlust. Även om att barnen mycket förståeligt kämpar som galningar för den kompensationen. Och detta har inget med åldern att göra. Det spelar ingen roll att barnen redan är vuxna. De är sin mors barn i alla fall.
Jag hoppas verkligen att de kommer till sanns hela gänget. Så pass mycket pengar räcker för var och en av dem. Och kan de inte lösa tvisten annars är jag beredd att ställa upp och helt enkelt dela pengarna rättvist mellan barnen, butlern och mig själv 😉

Och en sak till..
Om Marianne hade givit en ansenlig summa pengar till sin vän medan hon fortfarande levde skulle man inte behöva processa i domstol om vad hon egentligen menade..
Varför inser inte folk detta utan låter juristerna ta sin del av kakan?