Jättebra med föräldrakurser!

Svenskan skriver om föräldrakurser. Jag tror också att vi skulle behöva det, lite till mans. Den här går ut på att ge barnen belöningar (inte skamvrå-tjafs som tidigare). Det tror jag också stenhårt på. Vi har just börjat ge Elliot guldstjärnor när han gör bra grejer. När han får tio ska han få köpa en barntidning i affären.
Det funkar kanonbra!
Bara att vi har satt upp guldstjärnetavlan på väggen, så han ser hur duktig han är, får honom att växa flera meter.
Tidigare blev det tjat, suck och stön. Vi var rätt trötta på att höra oss själva.
Oftast är det ju föräldrarna som är problemet, inte barnen…

1 kommentar

Håller helt klart med om att det kan vara bra – sen får man använda sunt förnuft och se hur det kan applicera på min verklighet och mitt barn.
Kör också guldstjärnor – men faktiskt också ”gå in i ditt rum tills du lugnat ner dig” ett fåtal gånger när det har behövts. Eftersom min son är väldigt lugn, harmonisk och oftast gör som man säger (inte alltid naturligtvis – han är 3 år…) så behövs det inte ofta utan när han är extremt trött. När han väl är lugn kommer han ut och man kramas tillsammans och allt blir bättre. Är nu gravid med nummer 2 – eftersom min äldre syster var lika exemplerisk som min son och nummer 2 var mer tjurig/obstinat (jag) så vet man inte hur det kommer bli nu – barnen är ju faktiskt olika….
Alltså fortsätter jag läsa alla Nanny böcker, uppfostringsalternativ mm och väljer ut de saker som känns viktiga för mig. Sen tror jag faktiskt att kärlek, uppmuntran och respekt är det viktigaste när man har med barn att göra.
– Jag älskar dig oavsett vad du gör!
– Du är väldigt bra på det du gör, lyckas det inte direkt, pröva igen eller vänta tills du är redo!
– Du får vara med att välja – hur vill du belönas? Vad vill du ha för kläder idag? Vilken bok väljer du att vi ska läsa i kväll?