Trams om gravidmagar

Vad man äter under graviditeten kan göra ditt barn överviktigt resten av livet, säger forskare. Tramns! säger jag.
Om föräldrarna har dåliga matvanor så påverkar det hela familjen, såklart. Men de här nio månaderna har i princip noll att göra med hur tjocka barnen är. Jag har gått upp trettio kilo med båda barnen, och vi är många kvinnor som gör detsamma, och inget av mina barn är överviktiga. Tvärtom.
Katerina Janouch är en till mamma som har gått upp i genomsnitt trettio kilo per barn. Hennes barn är inte heller överviktiga. Så sluta skuldbelägga gravida kvinnor! Det känns som bara ytterligare en härskarmetod. En förtryckargrej. Det är svårt nog att leva med sin knasiga (eller helt naturliga, beroende hur man vill se det) kropp under de här nio månaderna.
Och jag blir så trött på kvinnor som Alexandra Pascalidou som skriver att det är skitjobbigt att väga 66 kilo i sjätte månaden. Hahaha! Själv försöker jag att hålla mig under Martina Haags 102 slutkilon. Bah!

4 kommentarer

Mycket bra skrivet, det är så mycket trams som skrivs om att vara gravid.
Huvudsaken att mamman mår bra och inte röker eller dricker alkohol!
Hoppas du slipper svimningsattacker och får må jättebra under resten av graviditeten!
PS.Att väga 66 kg kan ju vara jobbigt om normalvikten är 50 kg..

När man är gravid är väl enda gången man kan gå upp i vikt utan att ständigt ha dåligt samvete.Nej ät och njut av livet dessa månader,när kommer förresten lilla bebisen???

*Fniss* Min första kom 12 veckor för tidigt och jag lyckades bara gå upp 4 kg. Men det tog jag igen med råge med den andra! Och ingen av dem är överviktig! Tvärtom tillhör de ”pinnfolket” och jag tror att de kan överleva på luft, för ibland vet jag inte hur de överlever på det lilla de äter.
Vad roligt att läsa att du ska få en liten till.
Ta hand om er!
Kramar
Monica

Med mitt första barn gick jag upp 16kg, andra 27kg och mitt tredje 22kg. Kan tilläggas att jag mådde fruktansvärt illa konstant hela graviditeterna igenom(dygnet runt)och det enda som hjälpte var att äta, äta, äta!!
Kan tilläggas att mina barn inte är överviktiga.
Jag fick höra av en läkare att ”Jag borde tänka på VAD jag äter för man vill ju inte tjocka till sig(!!) En annan sa att illamåendet delvis är psykiskt, ”Så ta en promenad i friska luften och sluta tänk på det.”
DET skulle dom kunna forska om istället, hitta ett botemedel mot graviditsillamående istället för att skuldbelägga kvinnor om massa tramsiga forskningsresultat!
Heja Hillevi! 🙂