Bästa läsningen på länge

Svenskan har gjort ett fantastiskt reportage om invandringen. Förra året tog Södertälje PMot fler flyktingar än hela USA!
Hur klarar en svensk kommun att ta PMot så många flyktingar, asylsökande och anhöriginvandrare?
Pedagogiskt nog är reportaget uppdelat i avdelningarna ”Dagis”, ”Skola”, ”Jobb” och ”Bostad”.
Bara att se till att barnen får en bra start här är naturligtvis en utmaning.
Jag blir väldigt berörd när jag läser om skolutflykterna till badhuset:

”Vi har också schemalagda utflykter till bibliotek, gårdar, skogar, museum, köpcentrum och så vidare. Allt är en aha-upplevelse för eleverna”, säger läraren Helena Söderblom.
”Ta badhuset till exempel. Det finns de som aldrig upplevt hur en människokropp fungerar i vatten. De kan kasta sig i där det är för djupt, eller få panik och knappt våga röra sig.”

Eller när 13-åriga Rafi berättar varför hon gillar skolan, som har blivit som en fristad för många:

Vad är bättre här?
”Allt.”
Men finns det några speciella skillnader?
”Nej. Eller jo förresten. Man slipper vara rädda för att bli bombad på vägen hit. Och så blir vi inte slagna av lärarna.”

15 kommentarer

Ja, det var ju det här Anders Lago skapade förutsättningar för. Nu har han fått sitt utopia. När ska han erkänna att allt är hans fel?

Hade varit intressant att läsa något om den andra sidan av myntet: områden dit bussar inte kan köra, där myndighetspersoner är lovligt villebråd, skolor som får polisbesök pga uppgörelser och släktbråk, den höga kriminaliteten, utflyttningen av infödda södertäljebor osv.

”Förra året tog Södertälje PMot fler flyktingar än hela USA! Hur klarar en svensk kommun att ta PMot så många flyktingar, asylsökande och anhöriginvandrare?”
Haha! USA har tagit PMot några hundra. Det har för tusan en lappby kapacitet för. Inte mycket att jämföra med det där.

Låt USA betala för dessa som nu flyr undan USA”s invavation av Irak!
Om USA inte betalar så får vi konfiskera deras företag!

I ett normalt land skulle Lago ställas inför rätta. I Sverige är det dock ingen som vågar ifrågasätta honom när han nu gråter efter hjälp från de andra elaka rasistiska kommunerna.

Håller helt med dig Hillevi, mycket bra reportage!
… och självklart har ämnet lockat hit en massa skabbiga sverigedemokrat-troll. Ni som klagar på Anders Lago kan väl INSE att lagstiftningen hindrar Södertälje från att agera på något annat sätt? Dagens lagstiftning kring flyktingmottagande innebär att kommunen inte kan säga nej till nya familjer som anländer. Jag tycker också att SvD lyfter fram det positiva i flyktingmottagandet: vi möjliggör en ny framtid för väldigt många människor från krigets Irak. Självklart borde fler kommuner dela på bördan. Men om jag känner er SD-troll rätt så är det sista ni vill ha fler irakier som grannar. Idioter…

Hasse
Kan man vara kritiker av den rådande invandringen utan att vara Sverigedemokrat? Naturligtvis kan man det, så sluta upp med dina larviga påhopp! Situationen idag är ohållbar. Sverige tar PMot flyktingar på ett sätt som saknar motstycke bland de flesta andra länder i väst. Det jag inte förstår är varför vi är så ensamma när det gäller att ta PMot så många? Enligt våra politiker så är invandrarna en sådan enorm resurs och så otroligt berikande! Konstigt att andra länder inte verkar se det på samma sätt! Nej Sverige är på väg utför i en väldig fart, sanna mina ord. Det dåliga samvetet efter WWII och vår aldrig sinande ’solidaritet’ kommer leda oss i fördärvet!

Ett pinsamt snyfft rapportaga från SVD som undviker de verkliga problem. Brandbomber mot bussar, 1 av 3 södertäljepoliser hotade, vad tycker södertäljeborna egentligen, gängvåldtäkter osv.

Men Hasse: Då kan väl du flytta dit? Har du någonsin frågat varför de inte villa ha irakier som grannar?
– För att (surprise surprise) irakierna inte vill ha svenskar som grannar.
Dessutom handlar det inte om att ”dela på bördan” eftersom man enbart sprider problemen. Titta på Landskrona, Malmö, Göteborg. Jag föreslår att du in din upphöjda äckliga självgodhet tar PMot en egen familj från Irak som kan sova i ditt vardagsrum, tills du gör detta tycker jag att du ska hålla käften för du verkar bara vara en hycklande, politiskt korrekt råtta som alla andra insnöade idioter i detta land. LITE SUNT FÖRNUFT SKULLE INTE SKADA!

Jag bor i Södertälje och jag vill absolut inte ha sverigedemokrater till grannar. Inte heller nationaldemokrater eller andra rasister. Annars går det bra med vanligt hyggligt folk av alla nationaliteter.

”Kan man vara kritiker av den rådande invandringen utan att vara Sverigedemokrat?”
Kan man man väl, men det är inte direkt logiskt. Sverigedemokraterna är vår enda chans att rädda fler städer från Södertäljes öde. Dom etablerade partierna kommer aldrig ta tag i saken, det borde folk ha lärt sig vid det här laget.

”Svenskan har gjort ett fantastiskt reportage om invandringen. Förra året tog Södertälje PMot fler flyktingar än hela USA!”
Sväljer ni det utan att reflektera? Tyckte det stod fler IRAKIER än USA…..