Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Mjölkallergi? – Hillevi Wahl

Mjölkallergi?

I dag sa våra fina dagisfröken Berit att lill-Movitz får fläckar i ansiktet när han dricker mjölk. Speciellt under ögon och haka.
Hon funderar på om det är någon slags mjölkallergi.
Och ja, det går ju fyra liter här hemma varje dag – så det är inte helt omöjligt.
Är det någon som har erfarenhet av röda utslag i ansiktet och mjölk?

2 kommentarer

Hej
Jag har haft 2 mjölkallergiska barn, men ingen har haft fläckar, bara magknip, men det kan yttra sig som röda fläckar också det vet jag.
Uppsök läkare o be dem ta ett test, tyvärr så ger de där testen inte alltid ett rättvist svar och man brukar få rådet att avstå från alla slags mjölkprodukter ett par månader och då brukar man märka vad det är.
Nu för tiden så finns det så himla mkt alternativ till mjölk som det inte fanns för 6-8 år sedan när mina ungar var sjuka.
Lycka till

Hej,
jo mjölkallergi kan ge prickar. Precis som kommentaren ovan säger så ger läkartestet bara utslag på ren allergi – när du inte tål proteinet. Är du som mina barn och min man lactosintoleranta är det mjölksockret du inte tål och då finns bara ett test – avstå från alla mejeriprodukter i tre veckor och se om det får effekt. Därefter kan man långsamt börja med låglaktosprodukter. Det finns jättebra utbud idag.
Tänk på att det är mycket mjölk i välling!
Åsa