Vecka 25

Och eftersom jag är mitt PMellan vecka 24 och 25 så får ni den är också:

Bebisen – Bebisen väger omkring 700 g och är ungefär 22 cm. Detta kan förstås variera från bebis till bebis och olika graviditeter. Man vet att alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20. Bebisen dricker av fostervätskan, den smakar ganska sött. Om man sprutar in något beskt dricker ”hon” mindre. Din kropp har skapat fostervattnet som innehåller: glukos, fettsyror, salt, fruktos, protein, citronsyra, mjölksyra och aminosyror.
Du – Livmoderns mått är mellan 23 och 26 cm. Som en fotboll!”

Fotboll! Då är det därför lillebror ska sparka på magen hela tiden. Han älskar bollar.
Och jag vet nog vad mitt fostervatten smakar: Choklad.

1 kommentar

Jag minns hur man läste om hur barnen växte vecka för vecka.
Det är nästan så att jag blir sugen på fler när jag läser det här inlägget.
Men jag har precis fyllt fyrtio och har två fina barn redan, åtta och tio år gamla.
Så jag är nöjd om än nostalgisk.