Nyårshälsning från Joanna

Dagens finaste mail:

”Hejsan!
Jag har följt din blogg ända från början och läst dina böcker, som är helt underbart bra..
Tycker att det är jättekul att gå in o läsa varje dag, läser även din krönika i metro.
Tycker mig ha förstått att ni väntar trean på ett av dina inlägg, stämmer det? Grattis i så fall.
Jag har 4 killar mellan 4-9 1/2 år.
Tycker att du berör ämnet alkohol på ett jättebra sätt, fortsätt så du når alltid ut till någon eller många därute som får sig en tankeställare. Min mamma växte upp med 2 alkoholiserade föräldrar med allt vad det innebär och lider fortf 65 år gammal av sviterna och jag försöker att förstå hur det kan ha vart, helt omöjligt förståss.
Önskar dig ett got nytt år
MVH Joanna”

Svar: Jösses! Fyra killar! Då är det full rulle hos er. Jag har bara två än så länge – och en liten flicka i magen. För jajamensan, jag är i sjätte månaden redan. Det känns alldeles underbart. Och alla dessa larmrapporter om att man inte är fertil efter 35 år ålder gäller i alla fall inte mig. Jag har fått alla tre sedan jag fyllt 37. Nu är jag 42. Men livet är alltid ett mirakel. (Och det vill jag hälsa alla mammor som upprörts så efter mitt debattinlägg om mammor som vill skaffa barn själv – självklart är era barn lika stora mirakel som alla andra. Gott nytt år till er också.)