Johanna om Kärleksbarnet

”På vilket sätt lider barn av att växa upp i ett stabilt, tryggt kärleksfullt hem, oavsett antal föräldrar? Kan du svara mig på det? Om jag får vara personlig: borde inte du, av alla människor inse detta? Du, som är född på exakt det sätt du och Malin Wollin propagerar för, nämligen ur kärleken mellan två föräldrar snarare än ur kärleken till barnet självt. Du har tom betitlat din bok om din uppväxt Kärleksbarnet. Kan du säga att den uppväxten var sådär alldeles lysande? Hade det inte kanske varit bättre med EN förälder, som fokuserat på dina behov och din uppväxt istället?”

Svar: Nej, det är det jag menar. Att det naturligtvis vore fantastiskt om alla IVF-barn fick stabila trygga kärleksfulla hem. Men jag tvivlar på det. Och då faller nätverken ofta bort. Men jag önskar av allt mitt hjärta att du hittat lösningen på all världens problem: Att om vi kvinnor bara får göra barn själva utan någon man så kommer inte ett enda barn att fara illa.

9 kommentarer Skriv en kommentar