Anette om sin fantastiska farfar

I dag fick jag ett sådant där mail som gör mig så glad så jag får rysningar. Det kom från Anette. Läs gärna hennes blogg också, ”Anette, flygvärdinna”.

”Hej!
Vi har aldrig tidigare hörts, men jag läser din blogg och jag såg någon gång för längesen att du varit inne på min: ”Anette, flygvärdinna” på Expressen.
Jag vill berätta en sak för dig angående vit jul.
Min farfar arbetade som polis (länsman). Han arbetade de flesta jular, och gillade inte julen så mycket av den anledningen. Han påstod att julen var årets mest tragiska helg för väldigt många barn.
Allt beroende på alkoholen som du så rätt definierar ”snuttefilt”.
Därför, i min barndom, serverades aldrig någonsin snaps eller starkvaror i juletid, och vad jag vet saknade ingen det. Mina föräldrar har alltid haft samma tradition, min mormor och morfar anammade den, och vi i vår tur har samma tradition gentemot våra barn.
Jag tänker ofta på honom denna kommande julhelg. En stor stark man med stark integritet, och inte lätt att rubba. Men otroligt kärleksfull var han, och kunde vifta på öronen!:) Tänk att denne man skapade ett så starkt avtryck i historien på grund av vad han såg, och tog det åt sig!!
Ha en skön jul!!
Hälsar
Anette Jernström”