Hemliga klubben gör storverk

Allt om barn, en sajt som bara växer för var dag, skriver i dag om Hemliga klubben, ett ställe där alkisbarn får komma och prata och se att det finns andra som har det likadant.

”Jag minns en pojke, 8, som kom på sitt första besök här. Han sprang in genom dörren, tittade sig runt och frågade han: ”Hur många har en pappa som är alkoholist?” Två tredjedelar av gruppen räckte upp handen. ”Och mamma då?” fortsatte pojken. Resterande tredjedel svängde med armen. ”Jippie, då har jag kommit rätt!” ropade han.
För första gången slapp han skämmas. Här – och oftast ingen annanstans – kan barnen för första gången tala fritt om det ok av skam och skuld som alla anhöriga till alkoholister känner. Hemma tar ofta missbrukaren all plats och barnen har ingen att gå till med sina frågor och känslor.”

Hemliga klubben, som drivs av Eleonoragruppen, ligger i Linköping. Jag önskar att det fanns en i varje gathörn i varje stad – och att de inte ens skulle behöva vara hemliga.

10 kommentarer Skriv en kommentar