Vuxna barn till alkoholister

Vi är många vuxna barn till alkoholister som kämpar för att leva ett harmoniskt liv i dag. Speciellt såhär kring jul blir det extra kämpigt.
Nu börjar juleländesmailen strömma in, och jag fick tips om den här hemsidan, Vuxna bar till alkoholister.
Såhär står det bland annat:
”Under uppväxten lärde vi oss att inte prata, inte lita på någon, inte känna något. När vi levde i ett hem med missbruk, var det ingen som lyssnade, det sades till oss att det vi kände var fel. Vi tog hand om andra människor och struntade i oss själva.
På ACoA möten bryter vi mot dessa regler. Vi talar om vad som hände då och vad som händer nu.”
Gå in och läs. Och stora kramar till er som tycker att julen är jobbig.

2 kommentarer

ACoA all ära men…
Varför måste man ALLTID blanda in ”GUD” i all missbruksvård/stöd av anhöriga till missbrukare?
Om man nu inte råkar tro på någon Gud känns det lite trist att ständigt bli påprackad denne Gud..

Hej

Visst är det så att vi behöver prata! Det är en pärs att faktisk känna efter när man undertryckt sååå mycket känslor i sina år.

Och gällande Gud i vården och stödet så är det ju inte riktigt så. Det är mer en andlig grej. Man väljer själv. Jag kan säga att jag inte skulle klara mig på min väg mot tillfrisknande om jag inte hade anhörigmöten och terapi via RÅBA.

Jag försöker genom min blogg inspirera och stödja andra i vår situation mot tillfrisknande: http://vuxet-barn.blogspot.com/

Tack