Vänner tar bara en paus

Därför försvinner vännerna när du blir gravid, skriver Allt om Barn.
Och uppger skäl som hormoner(!), att gruppdynamiken förändras, de utan barn känner en konstig press på sig att själva börja producera barn.
Jag vet inte jag. Vi slutade festa när vi fick barn. Det kändes helt naturligt. Och därför umgicks vi inte så mycket med dem som fortsatte festa. Men nu har nästan alla de också fått barn, och då ses vi lite mer.
Och jag förstår inte att det ska vara en så stor grej. Det är väl inte hela världen om man byter bekantskapskrets ett tag? Vi har i gengäld fått andra föräldravänner. Vidgat våra vyer. Och när barnen blir större får man mer tid.
Vem vet, då kanske man till och med blir sugen på att festa lite igen.

2 kommentarer

Varför ska nyblivna föräldrar ändra på sig? Jag är själv nybliven förälder och ja; jag har förändrats. Men bara till det bättre. Jag är tar mer ansvar och har ett PMotionellt djup jag inte hade innan. Och visst är det så att jag inte träffar mina kompisar som inte har barn lika ofta. Men att vara småbarnsförälder är en mycket begränsad tid av ens liv och den tänker jag prioritera på mitt barn. Det kan nog mina vänner acceptera.

Min bästa kompis svek mej när jag blev gravid trots att jag nästan förnekade mitt barn/min graviditet. Det var väl någon sorts försvarsmekanism som bottnade i hennes dåliga självförtroende.
Hon kände sig hotad bara av tanken att jag kanske skulle välja bort henne ur mitt liv. Jag var precis som vanligt förutom att jag slutade röka och dricka. Försökte motverka hennes fördomar genom att inte prata bebis med henne och träffa henne utan min man och sen även utan mitt barn. Jag utplånade nästan mej själv, men det hjälpte inte, hon var kall och otrevlig och till slut blev jag riktigt arg istället. Långt långt senare blev vi vänner igen, men aldrig särskilt nära eftersom jag känner att hon aldrig respekterat mitt val av liv (familjelivet – kärnfamiljen)