Karin Schyfferts bästa tips för 7-åringar

Monsterakademin

Min sjuåring har aldrig varit den som kastar sig över böcker. Jo, matteböcker, men det är det enda. Och han har haft lite svårt med bokstäver som hoppar
över sidorna, säger han.
Så döm av min förvåning när jag kom hem med första delen av Monsterkademin av Martin Widmark (Tack underbara Karin Schyffert i Bonnier Carlséns monter på Bokmässan för tipset!) och killen bara läser och läser och skrattar och läser slut på den enda delen efter den andra i serien om Nelly Rapp.
Vi föräldrar hinner inte med! Vi far runt hela Storstockholm på biblioteksturné
i jakt på icke utlånade exemplar av nya delar i serien om Monsterakademin.
”Vad är det som är så bra med Nelly Rapp?” frågar vi.
”Hon är rolig och spännande och man får ledtrådar hela tiden i boken”, säger Movitz.

Varulvarna

Mysläskiga äventyr, skriver Adlibris på sin sida:

”Hannibal, en märklig släkting, bjuder på middag och Nelly Rapp måste följa med mamma och pappa till hans stora hus. På vinden väntar en överraskning: Monsterakademin, som ivrigt väntar på sin tionde elev. Nelly! Första boken i en serie mysläskiga äventyr för nybörjarläsaren, av författaren till LasseMajas detektivbyrå.”