Åh nej!

Och jag som gillade Magnus Betnér. Men nu vet jag inte längre. Kan man gilla någon som är så ini urbota egoistisk och tror att han är för jämställdhet när han inte är det. Grow up, Magnus, for God´s sake!

20 kommentarer

Men om man gjort klart för sin partner redan innan barnet kommer att man inte kommer ta halva ansvaret så har man varit ärligare än många andra. Han erkänner problemet men har valt jobbet i första hand. Något hans förra fru visste om och uppenbarligen accepterade. Om det sen var en bra idé eller inte är en helt annan fråga.
Håller helt med honom om att många låtsas att barnen är både mammans och pappans ansvar. I alldeles för många familjer så är inte det verkligheten, även om de flesta par gör sitt bästa för att upprätthålla den fasaden. Fram för fler öppna intervjuer med kvinnor och män som inte ljuger om hur det kan vara. Alla har inte gulliga radhusfamiljen där föräldrarna delar på allt jobb. Många av de småbarnsfamiljer jag känner har tyvärr problem, kanske just för att de inte gick in i föräldraskapet på ett ärligt sätt.

Mycket märklig inställning. Så vem ska ta hand om barnen, om männen innerst inne inte vill (Betnérs teori) och flickorna ska uppfostras att bli likadana? Han vill ju göra sin dotter ”stark”.
Dessutom – varför skulle jämlikhet vara detsamma som att flickor inte får tycka om leksaksspisar och rosa kläder? Eller pojkar?
Betnér har fel – det finns män som inte tycker det är ett helvete att vara pappa.

Det var absolut bland det dummaste jag läst!! Han verkar inte ha fattat gåvan med att faktiskt få ett barn. På hans premiser yes, men barnet kommer i andra hand. Stackars hans dotter!
Sen varför blir han arg på att det finns leksaksspisar på dagis? *skakar på huvudet* nääe, nu är han helt ute och svamlar tycker jag.
Tänk om det skulle hända hans dotter något, och denna sk intervjuv finns kvar, näe tvi vale.

så underbart härligt att jag har barn med en man som aldrig skulle gå med på en rubrik som talar om att barnet vi har tillsammans innebär ett helvete. skulle kännas så kränkande för vår son att läsa att hans pappa har den typen av åsikter.
undrar verkligen vad som är mest troligt att hindra magnus dotter från att bli stark – leksaksspisen eller pappas sätt att uttrycka sig?

Jag som nybliven far inser att han inte kan ha särskillt starka känslor för sitt barn. Att kallas sitt barn ett helvete. Nu kanske det bara var något som han slängde ur sig i all hast och som sedan blev huvudrubrik för så brukar det väl gå till.
Iallafall känner jag att på något sätt så lever jag för min son nu. Jag är inte jag längre..jag är mitt barns pappa..och jag älskar mitt barn.

Varför ska du leva på myten om dig själv. Tänk på ditt barn. Men detta får du nog höra dagligen, så ha ett bittert liv.
/RObban

då förstår man varför han inte längre är tillsammans med sin förra fru. Han lämnar äktenskapet för att han är borta så mycket, hon för att han inte vill ta sitt ansvar för hem och barn (som man förväntas göra som vuxen). Antar att hon ville vara gift med en vuxen man och inte en tonåring. Däremot är småbarnsåren litegrann av ett helvete, inte för att barn är barn, utan för att man är så jävla ensam i att ta hand om allt inom familjen. Fram för mer kollektivt boende, där man stödjer och hjälper varandra. Att dela hela ansvaret hemma är viktgt, men det är oxå viktigt att man tar hjälp utifrån. Att leva tillsammans är inte lätt, barn gör det inte lättare, men tycker man om varandra (vilket man ofta gör om man skaffar barn med varandra) så är det värt att kämpa ihop för att klara leva i hop. Livet blir inte mer spännande för att man ger upp fort, livet blir mer spännande om man vågar satsa på dem man bryr sig om. Adios

Magnus uttalande är nog lite tagna ur sitt sammanhang. Har sett och hört honom vid ett par tillfällen och han är allt annat än en idiot. Och att dra slutsatser som att han inte har några känslor för sitt barn av reportaget är väl ändå att ta i? Men visst – personer som ifrågasätter kärnfamiljer och tomtebolycka till varje pris är väl provocerande antar jag…

Först och främst: spisen på förskolan (där jag arbetar) används minst lika mycket av pojkar som av flickor, och sällan lagar de mat på den! Den är allt möjligt annat, fantasin har inga gränser. På min förskola har även pojkar rosa, kjol, klänning, handväska m.m m.m. Det handlar om att vidga perspektiven, inte att begränsa!
Och sedan: vad säger han?! ”Men om det verkligen var så skulle det inte bli några barn, vi har inte alls samma arbetsbörda som kvinnor har, säger Magnus Betnér.” Jag förstår inte. Menar han att kvinnor inte har lika mycket jobb? Lika mycket PÅ jobbet? Va?! Kan någon förtydliga?
Jag har haft svårt för vissa uttalanden Betnér gjort, men det här är sjukt pinsamt. Han säger att han är för jämställdhet – så länge han inte behöver offra något. Men förhållanden handlar om att ge och ta, inte bara att sno åt sig! Uppfinn en tidsmaskin, Betnér, och åk tillbaka några hundra år.
Självklart ska man inte hålla ihop till varje pris, man varför inte leva ensam om man ska vara en superegoist som du, Betnér? Varför skaffa barn? Varför ha en partner?
Stackars din dotter. Ska hon också ha en man som du? Där hon blir låst vid hemmet medan han förverkligar sig själv?

Klart att det inte blir några barn gjorda, om alla män skille vara som Magnus Betnér. Hur kan han vara för jämställdhet men inte sedan hajja att vägen till jämställdheten går via barnen? Vilken typ av man vill han att dottern ska skaffa barn med? En som tror att jobbet är viktigare än både henne och deras barn?

vad är det ni inte förstår? han är komiker som provocerar och överdriver reaktioner och tankar. det är hans jobb. vilket han gör bra, har sett honom två gånger live och flertalet gånger på tv.

Jag vet inte om jag ska tycka synd om barnet eller om barnet har tur som slipper träffa sin så kallade pappa.

– Kvinnor startar 200 meter längre bak.
För att männen drar iväg med jobbet och lämnar barnaårens arbete åt mamman. Magnus, ta själv en paus på två år och kolla hur din karriär går efter det.
Och tänk om hon sagt samma sak, ”jag skiter i ungen, jag har en karriär, varsågod.” och sen klagat på att Magnus var bitter och svår ett år efteråt.

Äntligen nån som vågar säga hur det kan vara i en familj! Har sett alldeles för många förhållanden spricka för att tjejerna skaffat barn och förutsatt att pappan ska ta halva ansvaret.

Jag blir så trött på att det är fel att tjejer gillar rosa! Varför skulle det vara fel att klä en tjej i rosa om hon gillar det? Är rosa sämre än blått/grått/grönt/svart?
Många unga tjejer gillar rosa och det är bra!! Allas smak ska respekteras, det är jämställdhet. Rosa är en färg som är lika bra som svart! Respekt till alla rosa små tjejer och killar.

Jenny: Det är inget fel på rosa, men att rosa skulle vara extra passande för småflickor är ju rätt fjantig inställning. Trots allt finns det nog inget i våra gener som säger att flickor skall ha rosa o pojkar blått. Med andra ord är det en kulturell kontruktion. Att du sedan använder argumentet ”många småflickor tycker om det” gör det ännu mer patetiskt. Vissa barn käkar hundbajs och tycker om det.
maria: visst är det jobbigt att han erkänner att han stundtals satt karriären som något viktigt i sitt liv? Tänk vad skönt att alla andra framgångsrika män och kvinnor är perfekta och omtänksamma föräldrar som aldrig någonsin skulle göra avkall på sin egen lycka för att sina barn skall må bra. Paralell: överkonsumtion av DisneyDVD och McDonald’s på helgerna
Helene | 2007-10-12 at 15.49: Så skönt att du upphört vara en enskild människa. Ditt barn kommer bli tryggt med en pappa som inte har en egen identitet. Självuppoffring uber alles! O självklart kan inte Magnus B har några känslor alls för sin dotter. Trots allt måste det ju vara det han menar och säger, eller hur? Skall vi inte försöka tolka in att han är för tidelag också nu när du ändå håller på att demonisera honom efter ett uttalande på Expressens barnsajt? Visst är det skönt att kunna påstå att du älskar dina barn mer än vad andra föräldrar gör? Trots allt är det viktigt med tävlingar i kärlek.
Kris | 2007-10-12 at 16.08: Kumbaya my lord! Nu sätter vi oss i ring och tar varann i hand allihopa. O gud nåde den som ifrågasätter att det skulle vara ett självändamål att vara tillsammans. Trots allt MÅSTE mamma o pappa vara tillsammans hela livet, vad skulle hända annars med barnet?
Arne Larsson | 2007-10-12 at 15.50: Det borde vara förbjudet för personer som Arne Larsson att uttala sig utan att ens försöka förstå poängen i ett uttalande. Fram för nätcensuren!
Anna | 2007-10-12 at 16.18: skönt att någon är med på banan i alla fall 🙂
Till slut: Poängerna som MB har är att karriären är djävligt viktig för många män(och kvinnor). Jag har svårt att se att barn till(någon i samhällets ögon) framgångsrika person aldrig blivit bortprioriterade pga personens jobb.
Dessutom ifrågasätter han självändamålet i att hålla ihop hela livet, även när man skaffat barn. Samtidigt försöker han spräcka hål på myten att man måste vara lycklig och tacksam hela tiden när man väl blivit förälder. ”Fan ta dig om du inte alltid uppskattar att ditt barn skriker hela natten. Och blir du arg betyder det att du inte älskar ditt barn”….

Jag är dum som inte insåg att signaturen hamnar under texten.
Med andra ord har jag varit bitter o sur mot fel personer. Förlåt!
Vad jag menade var:
Anna | 2007-10-12 at 22.30 (skrev Jenny)
JJ | 2007-10-12 at 15.08 (skrev Maria)
phaler | 2007-10-12 at 15.43 (skrev Helen)
mommy | 2007-10-12 at 16.01 (skrev Kris)
Helene | 2007-10-12 at 15.49 (skrev Arne Larsson)
Linda | 2007-10-12 at 19.14 (skrev Anna)
Jag ber uppriktigt om ursäkt för de som blev felaktigt påhoppade av mig. Förlåt.
Om någon känner för att hacka på mig för det så go ahead 🙂 Det bjuder jag på(sedan att det nog beror på usel visuell design av kommentarssidan spelar ingen roll)..