En fotbollsdåres försvarstal

Nu har kalsongklipparen Glenn Hysén talat:

”- Det finns många fördomar inom sporten, och jag själv har befunnit mig mitt i den smeten. Men varje gång sådana skämt tvingat in någon homo- eller bisexuell i garderoben igen så har idrotten misslyckats, sa Hysén och möttes av applåder.”

Det blev ju riktigt bra. Undrar om han har skrivit det där själv. Tror inte det, va.

2 kommentarer

Tycker det är bra att idrotten figurerar i dessa sammanhang.
De normbildande alfahannarna i omklädningsrummen kanske inte är så receptiva för just sån här upplysning.
Undrar vad som påverkar resten av fårflocken mest, manligt bröl eller ett (PK)-arrangemang som detta….?
Bra bloggande, återkommer gärna!

Varför skulle han inte kunnat ha skriva det själv? Känner du honom? Har du träffat honom? Jag menar det bara nyfiket, inte anklagande. Tidningsartiklar i aftonbladet kanske inte är allt för mycket att bygga upp ett omdöme om en person på.
Jag har träffat honom nån gång och jag tycker inte att han verkar vara homofobisk, jag har inte heller fått det intrycket genom t ex FCZ.
Jag har tränat en massa olika sporter, suttit i en massa olika omklädningsrum och jag förstår vad han menar med att det finns en viss jargong. En del människor är dödligt allvarliga i sina skämt, en del är det inte alls, precis som på vilket arbetsplats som helst. Däremot tror jag inte, som Glenn verkar tro, att det aldrig kommer att ändras. Jag tror att ju vanligare det blir att människor ”kommer ut”, desto mer tolerant kommer omgivningen att bli. Jag tycker också att ledare har ett stort ansvar för att öka toleransen redan i unga år och där tror jag att Glenn redan har gjort en bra insats, både i de sammanhang jag har råkat på honom och som i FCZ. Men det ligger kanske lite utanför vad inlägget handlade om. 🙂