Hos Malou efter tio

I morgon, tisdag, ska jag sitta i TV4-soffan hos Malou i hennes program ”Efter tio”.
Det ska handla om Det svåra valet. I mitt fall om att välja bort min mamma – ett livsavgörande beslut som jag har skrivit om i Kärleksbarnet.
Nu finns inslaget här: http://tv4.se/klipp/110429.html

3 kommentarer

Såg nyss inslaget på TV4, men missade första delen och bokens titel.
Jag har själv vuxit upp med en mamma som var övertygad om att hon hade en dödlig tumör i huvudet och ”torterade” mig dagligen redan som 1,2 och 3-åring med sin ångest inför döden. Mitt vuxenliv har varit en social krymplings hittills och jag har inte fått fart på nån ”karriär” av nåt slag..
Kände mig speciellt träffad av det som psykologen avslutade med, ang ”ryckigheten” i föräldrakontakt under uppväxten..
Hittar inget sätt att bifoga PMail utan att den blir offentlig…
mvh
A

Jag såg ditt inslag hos Malou. Du är så modig och en hjälte för oss andra som också brutit med våra morsor. Det är så mycket tabu och skam med brytningar och få kan riktigt förstå. Min mamma är inte alkoholist men skadad, trasig och bitter på livet. Vår relation tog så mycket mer än vad den gav. Nu ska jag bli mamma själv och funderar en del över att mitt barn blir berövad sin mormor.

Hej!
Tittade på inslaget med Malou. Känner igen många av de saker du berättade om. Min pappa är missbrukare och jag har i princip brutit med honom sedan jag fick barn. Måste varje dag kämpa med min ilska gentemot min mamma och hennes medmissbrukarbeteende. Är rädd för att vara/bli som henne. Vad modig du är som vågar dela med dig av dina erfarenheter, din sorg och smärta.Särskilt som att ha missbrukande föräldrar är förenat med skam.Jag kämpar med mig själv för att hitta rätt sätt(för mig) att förhålla mig till mina föräldrar och min barndom. Det är inspirerande att se någon som har gått igenom processen med sig själv i behåll. Starkt jobbat!
Johanna