Föräldrar, skärp er!

Så här skriver en lärare i Svenskan, apropå trygghetsnarkomanin:
”Privat har jag upplevt föräldrar som kommit med oljekannor till gungställningar för att eventuellt gnissel inte skulle skada barnets hörsel. Föräldrar som omgående kontaktat leksakstillverkaren eller giftinformationen efter att deras barn sugit på plastleksaker. Avskärmat datorn i hemmet medtegelstenar för att förhindra farlig strålning att läcka ut. Klistrat ihop sidor i barnböcker för att bilderna kan vara skrämmande. (Elsa Beskow.)”
Men hallå. Vad är det vi håller på med?
På vårt dagis tvingades vår legendariska mattant Britta sluta baka sina saffransbullar, ”för att det luktade för gott.”
Någon borde säga åt alla föräldrar att sätta sig ner och ta ett djupt andetag. Det finns farligare saker i livet än hembakade bullar och gnisslande gungställningar. Faktiskt.