Den vandrande pinnen

Det går utför med familjen. Rent klädmässigt borde någon hjälpsändning snart anlända till modern och fadern, så som de håller på att förfalla. Barnen har vad de behöver, men de vuxna i familjen svårt att bränna ett par tusenlappar på nya kläder när barnen behöver en ny traktor med gödselspridare alternativt tre vällingflaskor de luxe.
Dessutom går modern och fadern i den fjantiga förhoppningen att de snart ska platsa i kläder som är några storlekar mindre – och då vore det ju rent slöseri att köpa nytt.
Följdaktligen går fadern omkring och drar upp gylfen fem gånger i minuten. Minst. Den är nämligen sönder och det finns inte ens kvar någon flärp att dra i. Pinsamt nog har det hänt flera gånger att fadern stått i plaskdammen och konverserat femåriga smådamer med gylfen på vid gavel.
När modern påpekar att ska det fortsätta på detta viset, så kommer de snart att tvingas flytta från stadsdelen, så kontrar bara fadern genom att fnysa och peka på hennes breda bak.
”Ja?” undrar modern.
”Vad är det med den, då?!”
Jo, hennes ändalykt har – naturligtvis, självklart – fått favoritsommarbyxorna att spricka. Det har med andra ord varit full vädring och total insyn när hon legat böjd över plaskdammskanten. Ack ja.
Fast det allra jobbigaste klädsamma förfallet var nog när hon skulle på ett arbetslunch och faktiskt hade ansträngt sig lite. Möjligtvis var urringningen lite djärv, men tja om man nu råkar amma så kan man väl bjuda på att det finns något att titta på. Tänkte modern. Eftersom lunchsällskapet hade svårt att slita blicken från hennes urringning.
Han såg dock stundtals ganska konfunderad ut och moderns tankar gick till Charlotte Perrelli, vars bröst vid någon melodifestival enligt tidningsuppgifter höll på att explodera i direktsändning.
Hon log.
Nästan lite stolt.
Det var inte förrän hon avslutat lunchen och gick för att pudra näsan som leendet stelnade något. Eller ganska rejält. Det var då hon såg vad lunchsällskapet hade stirrat så förvånat på. Och det var inte hennes bröst.
Hon hade en vandrande pinne i behån. Ja, inte en levande. Utan en av stål. En nästan två decimeter lång bh-bygel som vandrat ut ur dekolletaget! Toppen. Supercharmigt.
Modern satte sig ned på skräphinken på damrummet, tog ett djupt andetag och gjorde en mental notering:
Det är hög tid att köpa en ny bysthållare – och kanske några fräscha sommarbyxor till den vuxna delen av familjen.

8 kommentarer

Hahaha,det var riktigt kul!Och det där med att man hoppas komma i mindre storlekar…..så igenkännande!
ha det bra!

Vaddå ”fjantiga förhoppningen” *hrmpf* SJÄLVKLART kommer du, barnafadern och för all del alla vi andra med mammamagar och mjölkiga musslor att bli smala, fina och vitala.
*snipp,snapp,snut så var önskedrömmen slut*

Budgetvariant för makens byxor: sätt en nyckelringsring där kläppen till dragkedjan satt, dra upp och kroka fast runt knappen, vips! billigt och anständigt ; )

O om Fadern inte har nån nyckelring att offra så funkar det fint med en ögla av kraftig sytråd. Lägg öglan runt knappen bara så stannar gylfen uppe. Snabbt o billigt fixat, har räddat många jeans åt mig!

Ack så igenkännande … sedan den dagen jag fick ett positivt graviditetstest i min hand (början av maj 1993) har jag nog aldrig gått till annan avdelning än barnavdelningen i vilken affär jag än klivit in 😉 Och när MIN mamma påpekade detsamma för mig som 12-13-åring tyckte jag hon var löjlig … *hmmm* Jag har tänkt om idag.

åh vad du är underbar! Själv äntrade jag en resturang i Paris häromdagen med en stor spya morotspure på halsen 🙂

Oh.. jaa fattar inte HUR det kan vara så att garderoben är full men det finns inte ett klädesplagg som ser ut att vara från detta decennium och samtidigt se ut som om det passade när det tas på.. suck! Har gång på gång lovat mig själv att inte låta tanken på
”försmå kläder” sätta moln framför solen den här sommaren… Jag ska njuta inte låta tanken ta över.. om jag lyckas… gissa!!
Hoppas att solen kittlar er … 🙂

Ha,ha
Min garderob är så full med kläder i en till två storlekar mindre än vad jag är. Men jag lever på hoppet att jag en dag ska klara av att gå ner några kilo. Bara barnen håller sig friska och jag slipper vara hemma stup i kvarten och äta upp allt i min väg (ja då inte barnen så klart).