Vem är det som skurar toaletten?

För det mesta rådde en någorlunda jämn arbetsfördelning i hemmet. Fadern tog hand om allt det tekniska, eftersom det gav modern psykbryt. Modern tog hand om räkningar, kräkningar och de värsta bajsblöjorna eftersom fadern trots många försök inte hade kunnat vänja sig vid eländet. I övrigt tvättade och städade de ungefär lika mycket. Utom på en punkt.
Sedan de hade flyttat in i sin nya lägenhet för ett halvår sedan hade fadern skurat toaletten sammanlagt två (2) gånger.
Inte av illvilja, det hade bara blivit så.
Men varför blir det alltid så, undrade modern medan hon gick loss på de små blå kakelplattorna för tredje gången den här veckan.
Varför är det alltid mammorna som skurar toaletterna? Det kunde knappast vara för att de hade bättre fysiska förutsättningar för att åla sig mellan toalettkrökar, toapappersbalar och allehanda vvs-produkter. Modern hade nog svenskt rekord i att slå huvudet i handfatet varje gång hon reste sig upp.
Så varför blev det just hon?
Frågan aktualiserades återigen när modern lyssnade på Fråga barnen i radion. Expertpanelen bestod av tonåringar. Egentligen ringde den manliga lyssnaren in till programmet och undrade om inte barnen kunde tänkas skura sina toaletter på skolan själva.
Det kunde inte barnen.
”Vem är det som skurar toaletten hemma hos er då?” frågade mannen.
Expertpanelen svarade i tur och ordning:
”Mamma.”
”Mamma.”
”Mamma.”
”Mamma.”
”Mamma.”
Programledaren skrattade och frågade lyssnaren vem som städade hemma hos honom, då.
”Det är min fru.”
Där fick modern nog. Hon stängde av radion, gick in på toaletten och hämtade skurborsten och en flaska klorin och tryckte in dem i famnen på fadern.
”Här! Det är din tur.”
Sedan satte hon sig framför tv:n. Nu skulle hon banne mig lära sig hur fjärrkontrollen fungerade.

2 kommentarer

Ha ha hemma hos oss är det mannen som skurar toaletten, jag har inte skurat en toalett sen jag flyttade hemifrån för 16 år sedan. Helt enkelt för att jag tycker det är råsnuskigt, även fast det är min egen skit…Men jag gör mycket annat som inte mannen gör, byter sängkläder, gardiner, packar barnens ryggor till skolan….

Ha ha ha … ja vardagen är egentligen förbålat kul, när man ser på det så här lite från ”ovan”.
Men … vem f-n är det som stänker bakom toaletten, och längs med kanterna?
Har aldrig begrippit mig på att både man och alla mina söner tror att den är så lång så den når ända ner i kröken! 😉
Ajöken,
Anna-Lys