Cheesecake för supermammor

Här är ännu ett sådant där himla smarrigt recept som modern aldrig någonsin i helvete kommer att få tid och ork över för att ”svänga ihop”. Men har hon tur kanske någon av hennes vänner får en stund över och kommer över med en bjudkaka…

4 dl krossade pepparkakor
100 g smält smör

Fyllning:
2 ägg
1 dl socker
400 g Kesella Gourmet
1 tsk vaniljsocker

Glasyr:
3 dl gräddfil
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
rårörd lingonsylt

Krossa pepparkakorna och arbeta samman med det smälta smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Formen ställs kallt att stelna någon timme. Vispa äggen till fyllningen. Tillsätt socker, kesella och vaniljsocker. Rör till en jämn smet. Häll smeten ovanpå pepparkaksbotten. Grädda i nedre delen av 175 gr varm ugn ca 30 min eller tills smeten ”stannat”. Ta ut kakan och låt svalna lite. Höj värmen i ugnen till 200 grader. Rör samman gräddfilen med socker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan. Grädda ytterligare ca 5 min så att glasyren stelnar. Låt kakan kallna och stå kallt några timmar innan den ska serveras. Bred rårörd lingonsylt över glasyren strax innan kakan ska avnjutas.