Men herregud, låt henne duscha!

En gång var den blivande fadern och modern på besök hos ett par kompisar. De hade en liten bebis. Och bebispappan klagade högljutt över sin fru medan hon duschade.
”Herregud, hon duschar ju för fan fyrtiofem minuter varje morgon! Vet ni hur dyra vattenräkningar vi har?!”
Varje morgon när modern tar en dusch tänker hon på den arma kvinnan.
”Men herregud, låt henne duscha så mycket hon vill! Hon vaknar trehundra gånger per natt för att amma ditt barn och tar hand om hemmet. Duschen är väl det enda nöje hon har just nu!”
Ty den där duschen på morgonen är rena himmelriket för en bebismamma.
Modern njuter som om hon hade en hel weekend på ett svindyrt spa. Äntligen får hon skölja av sig allt kiss och kräk och bajs och andra onämnbara besudlingar. Åtminstone i de tio minutrarna som hon står där kan hon känna sig lite fräsch.
En gång hade hon sett ett Ricky Lake-program om femtonåringar som ville ha barn meddetsamma. De var trötta på skolan och livet och trodde att en liten bebis skulle göra deras liv lättare. Hah!
Hahaha!
*Här sätter modern i halsen.*
De där femtonåringarna fick till uppgift av Ricky Lake att gå omkring med ett fyra kilos mjölpaket i en vecka. De skulle ta det med sig överallt och de fick inte lägga ner det någonstans. Inte ens om de skulle gå på toaletten eller duscha. Möjligtvis fick de be en kompis hålla mjölbarnet, men det var så lagom populärt.
Efter en vecka var de helt slut. De kunde inte fatta hur det kunde vara så jobbigt med ett mjölpaket. Och de fleste bestämde sig för att vänta några år med barn.
Modern vill på intet sätt likna lillebror vid en påse mjöl, men hon hade glömt hur svårt det var att klara sig med en hand. Och hon hade definitivt glömt hur förbaskat svårt det var att öppna ett stockholmskt mjölkpaket med en hand. Det är ju för fanken omöjligt! Inte ens om hon tog tänderna till hjälp gick det. När ska huvudstaden få vettiga mjölkpaket?!
Och hur kommer det sig att alla matförpackningar är mer inbrottssäkra än hennes eget hem?
Just nu lever modern på smörgåsar med keso och vitamintabletter. Plus en och annan chokladkaka. Men det är en helt annan historia.