Vem orkar stå på huvudet?

Är det något som förekommer på mammornas alla mailinglistor, så är det enkäter. Modern vet inte riktigt varför. Hon tror inte riktigt att det är någon som läser svaren i alla fall. Men det fungerar kanske som något konversationsspel, där man får hjälp med frågorna när man inte orkar tänka själv. Och eftersom det är oktober och busväder och hon inte orkar jobba, så tja, kan hon väl svara för en gångs skull:

Senast sedda film – Bamse på skattjakt – en miljon gånger.
Senast köpta skiva – Vem köper skivor längre? Men de har laddat ner James Blunt. You´re so beautiful. Precis som barnet.
Sparar till – Mammaledigheten – modern bråkar fortfarande om sitt SGI med försäkringskassan.
Väntar på – Tvåan. Barnet, som ska komma i oktober. Och att det ska bli gott att dricka kaffe igen. Och att de ska gå in i ett nytt slags sömnlöst helvete – hon vet att hon har förträngt hur det var, men de kommer inte undan, ingen kommer undan och det är bara en månad kvar att sova järnet! Men hon ska bara skriva färdigt två böcker och läsa manus och tvätta och rensa ut livsfarliga saker som storebror kommer att försöka döda sin lillebror med och sy i namnlappar i alla vinterkläder och tvätta alla bebiskläder och dammsuga för herreminje vad det är dammigt under datorbordet och…
Pålägg som gäller – Ost och cognacsmedvurst. Bara en gravid kvinna kan vara sugen på den kombon.
Dagens dryck – Cola light. Ett par liter om dagen. Det är säkert livsfarligt för alla inblandade.
Senaste boken du läste – Mamma, kan jag dö av Ingrid Edgardh – OERHÖRT JOBBIG FÖR TÅRKANALERNA – gravida och andra känsliga människor varnas.
Senaste maträtten du åt – Blodpudding och lingonsylt. Alla järnvärden är åt helsicke.
Senaste klädesplagget du bar – Gigantiska vita mammatrosor.
Senaste repliken du yttrade – Har du fått sova något, då?
Senaste personen du pratade i telefon med – Fadern, morgonens avrapportering från inlämnandet till dagis. Jo, det gick bra. Ja, han har fortfarande mössan på sig. Och galonbyxor. Han såg glad ut. Gick iväg med sin brandbil. Den vägrade han släppa.
Senaste personen du fick brev av – Siv-Inger på Försäkringskassan. Modern hade glömt skriva under försäkran på heder och samvete.
Senaste gången du sov – Någon gång mellan midnatt och 06.00.
Senaste saken du köpte – Ett saccrobälte för att hålla bäckenbotten på plats. Låter RRRRRRRRRRRRRITZZZZZ när man tar av det och varje gång ställer sig fadern upp i givakt.
Vad har du gjort idag – Gosat med barnet, jublat över att han kissat på pottan, låtit honom tanka kärlek i famnen medan han åt smörgås. Vinkat hejdå. Rensat ut livsfarliga saker ur hans rum, tittat ut på vädret och gett upp.
Gillar du svarta kläder – Ja, men de är oftast besudlade med snor och matrester. Kanske inte lika snyggt.
Hur tidigt stiger du upp – Någon gång mellan 03 pch 08 – beroende på när barnet tycker att det är morgon och alla ska KLÄ PÅ SIG och gå upp och leka med lego. Puh.
Hur många par skor har du – Hela? Inklusive sommarsandaler? Kanske fyra.
Var har du ont – Överallt.
Kan du stå på händer – Skojar ni? Varför skulle en ledbruten moder göra något så dumt?.
Vad lyssnar du på för musik nu – Något slags trötthetstinnitus som tutar i öronen.
Vad tycker du om idrott – Barnet är ganska bra på att sparka boll och att klättra, räknas det?
Vad har du för klocka – Stora. Så man kan se vad klockan är och hur lite man har fått sova.
Sämsta sport – Kast med liten bajsblöja.