Författarens tack!

Alldeles snart kommer jag ut med min nya bok, Allt sitter i huvudet på Kalla Kulor förlag.
Och på sista sidan har jag skrivit ett Författarens tack. Här får ni mitt tack, som ett slags nyårstack. För det är en bra grej att börja året med viss tacksamhet.

Jag vill tacka livet, tänkte jag nästan skriva. Och det vill jag väl också, men först vill jag nämna några personer som har betytt väldigt mycket för mig och för den här bokens tillkomst:
Tack Hans-Olov Öberg, förläggare på Kalla Kulor förlag, som vet vikten av att omge sig med bra människor som smittar med sin energi och som är en sann risktaker i ordets bästa bemärkelse. Tack Sofia Ejheden och Kajsa Olofsson för ert outtröttliga arbete med att sprida ordet genom er glädje och entusiasm. Tack Christina Holmgren, Hanna Öquist, Karin Björkegren-Jones, Marie Neumann och Morris Packer som har läst och gett goda råd och nya infallsvinklar.
Tack Jens Dahle och Anna EricssonNordic Military Training som inspirerat och lärt mig så mycket om sambandet mellan kropp och huvud. Tack också för allt pepp när jag tvivlar på min egen förmåga. Tack alla fantastiska NMT-instruktörer och goa träningskompisar i skogen, inte minst Charlotta, Laura, Louise, Maria, Ulrica, Åsa, Paméla, Micke, Camilla och Jens K som finns nämnda i boken. Tack för alla glada utrop – Jajamän! – och för att ni alltid gör det roligare att skita ner sig i skogen. Ett speciellt tack också till redan nämnda Hanna Öquist som har tagit sig an den smått livsfarliga utmaningen att teama upp med mig till BAMM 2014! Yabbadabbadooo!
Stort och innerligt tack, Moa Herngren, för att du över huvud taget fick mig att börja med NMT. Tack MarathonMia, Mia Thomsen, för att du får mig att springa vackert och alltid ha glädjen som drivkraft. Tack Jan Kihl och hela Sundbybergs IK för att ni tog er tid att lära mig orienteringens viktiga grunder.

Tack Christina Henriksson, för att du är en sådan underbar träningsängel, vän, granne och förmodligen världens bästa naprapat. Du sprider glädje, energi, kunskap och vänlighet till så många. Tack Sally Vickov för att du fortsätter ge mig ljusa barndomsminnen och alltid får mig att skratta hysteriskt. Tack Anette Göthlin för ditt stora hjärta och för att du har botat min klädångest för all framtid. Tack Juliana Wiklund för att du är sådan exceptionellt begåvad fotograf och vän. Tack Cathrine Schück för att du så generöst delat med dig av dina matkunskaper. Tack Linda Skugge för att jag har haft ynnesten att få vara med i ditt nätverk med skickliga yrkeskvinnor som alltid stöttar och hjälper varandra framåt.

Tack Kari Schleimer, en föregångskvinna när det gäller forskning kring ätstörningar, tack för att du lotsade mig rätt i livet och gav mig kunskap som jag fortfarande bär i kroppen. Tack Frid Hansen, för all din forskning och allt ditt engagemang för missbruksbarn – och framför allt tack för din sköna humor! Tack Malin Alfvén för att du alltid är så bra på att peppa oss föräldrar och förklara det svåra på ett enkelt sätt. Tack Lars Berge för att du lät mig använda ditt exempel med 500-kronorsexperimentet som publicerades i Dagens Arena. Tack Sujata Muini och Rickard Bracken för att ni engagerade mig till Hjärnkoll och lärde mig så mycket om psykisk ohälsa. Och tack till Kjell Enhager, Anthony Robbins, Amy Cuddy, Alain Topor, Jill Taube och alla ni andra som fortsätter sprida kunskap, glädje och inspiration till människor över hela världen. Tack internet!

Sist men inte minst vill jag tacka min vidunderliga familj, min man Gunnar och barnen Elliot, Movitz och Lykke som har lärt mig så otroligt mycket och som alltid är pigga på att hänga med på nya äventyr. Tack också till vår vilda springerspanielvalp Vivi som hela tiden ger mig nya utmaningar i tillvaron. Tack mamma och pappa – och tack livet!

2 kommentarer