Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Bokjulkalendern: 7 december – Hillevi Wahl

Bokjulkalendern: 7 december

Om Nelly Rapp var åttaåringens genombrott för läsglädjen så var Greg och hans serieteckningsdagböcker absolut tioåringens bästa läsögonblick. Jag minns det så väl. Vi hade fått en kille som bara var ute på nätet och aldrig orkade plocka upp en bok.
Men då träffade jag Karin Schyffert i Bonnier Carlsénmontern på Bokmässan och hon sa:
”Testa Greg!”
Jag hann knappt innanför dörren innan tioåringen satt djupt försjunken i sin första Gregbok, och sedan ville han bara ha mer och mer och mer. Greg är för unga killar vad Beatles var för… ja, en massa gamla människor.
I alla fall. Tioåringen har alla böcker. Alla svenska i alla fall. Och nu kunde han inte hålla sig ens till nästa svenska, så vi fick beställa från England. Genom tips av en kompis, Sasha, upptäckte vi att det går att beställa engelska böcker fraktfritt till Sverige! Hur bra är inte det? Sajten heter Book Depository och du kan beställa direkt genom att klicka här.

9789163875571

Titel: Dagbok för alla mina fans, fete hjulet
Av: Jeff Kinney
Förlag: Bonnier Carlsén
Cirkapris: 105 kronor

Läsarna älskar Greg och hans dagbok … förlåt, ”loggbok”.
Bokserien ”Dagbok för alla mina fans” är en megasuccé över hela jordklotet. Är Greg på väg att ta över världen?

Gregs skola ska ha dans på Alla hjärtans dag och det vänder upp och ner på hans värld. Han oroar sig för att han ska hamna utanför, men kämpar på för att hitta en dejt. Bäste kompisen Rowley har inte heller så stora chanser att lyckas inför kvällen, men det är en klen tröst för ett tigerhjärta.
Då händer något oväntat. Greg får faktiskt en danspartner, medan Rowley blir utan. Men på en kväll kan mycket hända, och i slutänden kan man aldrig veta vem som har tur i kärlek …

Böckerna prisas brett för sin träffsäkra humor och särskilt för sin förmåga att fånga in motvilliga unga läsare och göra dem till ivriga sådana.
Kul och spännande form där serieteckningar och text tillsammans berättar en historia. En historia om hur det är att vara barn – egentligen.

Här kan du köpa boken på Bokus.

Här kan du köpa boken på Adlibris.

9789163876561
Vad: Väggkalender för 2014
Av: Jeff Kinney
Förlag: Bonnier Carlsén
Cirkapris: 89-106 kronor

Häng Greg på väggen och följ hans liv på nära håll – dag för dag – under 2014!

Till alla Gregfans lycka finns nu en unik väggkalender för år 2014. Alla uppslag har fyndiga och månadsrelaterade bilder av alla favoritkaraktärer från succéserien ”Dagbok för alla mina fans”.
Bonusmaterial: mer än 50 stickers! Klisterbilderna gör det lätt att komma ihåg födelsedagar, läkartider och fritidsaktiviteter. Perfekt för den Gregfrälsta barnfamiljen.

Här kan du köpa almanackan på Bokus.

Här kan du köpa almanackan på Adlibris.