Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Bokjulkalendern: 1 december – Hillevi Wahl

Bokjulkalendern: 1 december

Äntligen första december och första advent. Inspirerad av första boken jag tipsar om, så kom jag på idén med en julkalender med boktips med start i dag och med ett nytt toppentips varje dag fram till 24 december. Det finns ju så många härliga böcker vi borde läsa, både barn och vuxna och gärna tillsammans.
I vårt hem har vi mycket högläsning. Mest för att vi tycker att det är mysigt. Gunnar har läst högt för mig långt innan vi fick barn.
Numera inser jag att vi ger varandra språket, detta fantastiska redskap som tar oss igenom livet och som slipas ju mer man använder det. Så skit i råsaftcentrifugen och ge bort en bok i julklapp i stället!

Dagens boktips:

IMG 7013

Titel: Tro på tomten
Av: Lotta Olsson och Benjamin Chaud
Förlag: Rabén & Sjögren
Cirkapris: 138 kronor.
Kategori: Barnbok

Det är den första december, första advent. I ett fönster, två trappor upp i det gröna huset på Vidargatan i Stockholm, lyser redan adventsstjärnan. Precis som den lyser i alla andra köksfönster och i husen bredvid och mittemot och i alla hus på alla gator i hela staden. Och i hela Stockholm och i hela landet och i hela världen tänder människorna det första ljuset i sina adventsljusstakar. Tilda också, fast hon får lite hjälp av mamma, trots att hon egentligen kan alldeles själv.

Tända kan hon ju få göra, säger någon och skrattar. Men frågan är ju hur länge det brinner…

Det är något lurt med julen i år. Den tar liksom aldrig fart: det kommer ingen snö, adventsstjärnorna slocknar hela tiden och alla julgranar tappar sina barr så fort de ska bäras hem. När amarylliskrukan för andra gången ligger krossad på golvet hemma hos Tilda förstår hon att det har gått troll i julen bokstavligt talat!

Bakom spegeln i hallen, i den andra världen, bor trollet Skrufs. Och där bor alla de andra väsen som människor runt om i världen har slutat tro på. Också den som är orsak till den misslyckade julen! Skrufs, som är ett godhjärtat troll, är förtvivlad och vänder sig till Tilda för att få hjälp. Men hur ska de tillsammans få alla barn att tro på tomten igen? Och kommer de att hinna rädda julen?

En spännande och härlig julrysare i 24 kapitel som kan läsas varje decemberdag ända fram till julafton. Lotta Olsson kan konsten att hålla spänningen på topp och att överraska läsaren, och Benjamin Chaud har fångat julstämning, vardag och sagoväsen med färgsprakande generositet.

En underbar bok med fantastiska illustrationer!
Här kan du köpa den på Bokus.
Här kan du köpa den på Adlibris.