Ni läser väl Jennys blogg?

Vackra, proffsiga Jenny Östergren på TV4. Ni läser väl hennes blogg?
Nu är hon med som omslagsflicka i nya mama också. Och berättar att hon längtade barn redan när hon var 23.

”Jag hade en väldigt konstig bild av föräldraskapet, trodde verkligen att man skulle få en liten bebis och så skulle den ligga i vagnen och vara söt, så skulle den skrika lite, så skulle man ge den mat, så skulle man klä på den söta kläder… Jag hade inte riktigt fattat grejen, om man säger så (skratt).”

Nej, ibland undrar jag om den där hetsen för att alla ska skaffa barn när de är runt tjugo. Kroppen kanske är på topp då, men hur är det med hjärnan?
Jenny säger en del klokt om kroppen också. Och det där med att inte märka att man har alltför stark kontroll över ätandet:

”Precis när jag skilde mig var jag ätstörd. Då var jag sjukligt smal, det var inte bra. Det är intressant hur man inte märker det själv, andra säger åt en, själv tycker man bara att man är skitsnygg.”

Alla vi som har varit där vet precis vad hon pratar om. Hon är inte bara smart och vacker. Hon är modig också, Jenny.

1 kommentar

Dagens dilemma kan man väl konstatera. Skaffar man barn när man är för ung kanske inte huvudet är tillräckligt fastskruvat mellan axlarna, medans om man väntar tills man är äldre.. ja, då är risken stor att bebisen aldrig kommer.
Något det inte pratas om tillräckligt mycket idag är hur vår fertilitet minskar drastiskt redan då vi fyllt 25. För en trettiofemårig kvinna är det rätt knepigt att bli med barn, för en 40-åring ska det faktiskt till rätt mycket.
Men i media ser vi alla äldre lyckliga mammor. De som passade på att göra alla sina långresor, karriärskrokar och inre trippar innan de bestämde sig för att bilda familj.
De mammorna utgör en liten procent av alla kvinnor i samma ålder som tyvärr får acceptera att livet blev barnlöst för att de väntade för länge. Men som sagt, det pratas knappt om det här vilket gör mig riktigt förbannad. När vi sökte hjälp för vår barnlöshet informerade läkaren oss om att vi ju inte var ute i särskilt god tid, och att mina chanser redan minskat rejält. Då var jag 28 år.