Hungerflickan till fyndpris!

NewImage
Jag upptäckte just att Hungerflickan finns med på årets bokrea på Bokus. 49 spänn i inbundet format! Så skynda fynda. Här kan ni också provläsa ett kapitel.

För er som inte känner till Hungerflickan, så följer här en beskrivning:

”I Hungerflickan fortsätter Hillevi Wahl den självbiografiska berättelsen om Irmeli, huvudpersonen i romanen Kärleksbarnet som kom för några år sedan. Irmeli har blivit tonåring, åker iväg på ett utbytesår i USA och drabbas av allt allvarligare ätstörningar. När hon kommer hem djupnar problemen. Men hungerflickan övervinner till sist uppväxtens svårigheter.

”Varför blev inte du missbrukare? Den frågan får jag ofta när jag är ute och föreläser om barn till alkoholister. Efter min förra roman, Kärleksbarnet, som till stor del var en självbiografisk berättelse om min uppväxt som alkisbarn, har jag fått tillfälle att möta tusentals andra vuxna missbrukarbarn. Många kämpar själva mot ett missbruk. De är precis som jag. Vi har överlevt samma krig.
Och jag blir alltid lika förvånad över den där frågan.

Men det är klart att jag blev!
Spriten har jag klarat mig undan. Drogerna också. Men inte maten. Maten blev min tröst. Min snuttefilt. Mitt lugnande medel. Mitt sällskap när ensamhetens svarta hål värkte som värst.
Men jag har inte talat särskilt högt om det. Inte förrän nu. För det är en sak att tala om sina föräldrars missbruk och skam. Den här skammen är min egen.
Så varsågoda. Här är min skam. Och min längtan efter en pappa. Min underbara ansvarslösa knaspappa.
Nu fortsätter jag berättelsen om Irmeli. Och nej, hon är inte jag. Inte helt och fullt. Men väldigt nära.”
Hillevi Wahl”

4 kommentarer

Som om det vore en biografi över mitt liv från USA-resan och framåt! Ska läsas! Hillevi, blev så glad att träffa dig i Uppsala och få flera varma kramar och varma ord! Det värmer än ska du veta!!! Stor kram A

Tack snälla. Jag blev så glad av att träffa dig också! Delad glädje är dubbel glädje. Även träningsglädje! Jag tror mycket på gladtränandet som en läkande kraft, läs gärna Svenskans Idag-serie i morgon, då är det ett reportage om mig, NMT och Träning för själen. kram!

Som om det vore en biografi över mitt liv från USA-resan och framåt! Ska läsas! Hillevi, blev så glad att träffa dig i Uppsala och få flera varma kramar och varma ord! Det värmer än ska du veta!!! Stor kram A

Tack snälla. Jag blev så glad av att träffa dig också! Delad glädje är dubbel glädje. Även träningsglädje! Jag tror mycket på gladtränandet som en läkande kraft, läs gärna Svenskans Idag-serie i morgon, då är det ett reportage om mig, NMT och Träning för själen. kram!