Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Skriv inte in rädsla och ångest i betyget! – Hillevi Wahl

Skriv inte in rädsla och ångest i betyget!

Dagens Metrokrönika börjar så här:

”Det är bara att erkänna med en gång: Jag har skolkat. Jättemycket, framför allt på högstadiet och gymnasiet. Inte för att jag var någon studietrött slackerunge, tvärtom. Jag orkade inte vara i skolan för att jag hade ett helvete hemma. På gymnasiet klarade jag inte av att gå till skolan för att jag hade utvecklat kraftiga ätstörningar.”

All erfarenhet visar att skolk sällan är någon allmän slackergrej, utan en symptom på att något är allvarligt fel i skolan eller i familjen.
Nu vill utbildningsminister Jan Björklund skriva in i skolket i betygen. Varför det? Vem blir lyckligare av det?

Läs gärna hela krönikan här och kommentera.