God mysig jul på er allihop!

Nu sitter vi och pysslar såhär dagen före julafton. Vi tar det extremt lugnt. I dag har vi varit på ett prickigt kalas hos en vattkopprig Elias som fyllde sju – och spelat bowling framför deras tv. Teknikens under. Kinect heter det visst, säger Gunnar.
Jag var mest oroad över att halva världen har installerat övervakningskameror framför sofforna och låter Microsoft filma deras familjeliv.
Men vad vet jag. Jag vågade inte ens röra min iphone den första veckan jag hade fått den…

Movitz pysslar med sitt skräp. Han är en riktig skrotnisse.
”Mamma, jag tycker om allt som ni tycker är skräp!”
Och så uppfinner han nya grejer av gamla saker. Återvinningskille nr 1.
Elliot funderar på hur tomten ska se ut i år. Och det gör han rätt i, för vår vanliga har åkt till Brasilien, så i år får Gunnar snällt gå ut och köpa tidningen.

Lykke river ner halva julgranen i vanlig ordning. Jag var helt fascinerad över att Elias familj kunde ha sina julklappar under julgranen – och fick ha dem i fred. I vårt hus hade först Lykke rivit sönder alla paket. Hon är i den åldern att hon tror att alla paket är till henne, allt annat ser hon som en personlig förolämpning. Och hade hon missat ett enda paket så hade Movitz bombis gått loss på de som blivit kvar.
Allt medan storebror Ordningsvakten hade brutit ihop över dessa fruktansvärda brott mot etikett.

Ja jösses. Ibland kan man slita sitt hår över det kaos dessa små liv kan åstadkomma. Men alldeles nyss satt jag i stolen och hade en snusande liten Lykke mot bröstet och jag överväldigades av en sådan stor kärlek och lycka så jag nästan tappade andan.
För Gode Gud, vad jag är tacksam över denna lilla fantastiska familj jag och Gunnar har lyckats skapa. Med de fina prickiga, roliga, trofasta, snöbusiga vänner som vi har lyckats samla på oss.

För mig är det så nuförtiden, att julen är en stund av ödmjuk tacksamhet över det som vi har fått. Trots allt.
En varm innerlig God Jul önskar jag er alla, alla ni som läser och funderar och mailar och då och då kommenterar eller plussar på hjärtat. Ni betyder så mycket.

4 kommentarer

Önskar dig och de dina en alldeles underbar julehelg!
Köpte igår, 4 för 3, bla. hungerflickan. Så nu ska jag dyka ner i den under min julehelg.
Du berör med dina ord.

Varma hälsningar
Maggan

Tack Maggan och ta 4 betala för 3 är inte fy skam när det gäller böcker. Jag älskar att få och ge bort böcker. Och jag är så himla stolt över mina egna. God julfrid och stor läsglädje önskar jag dig.
Varma hälsningar
Hillevi

Vilken härlig, hjärtlig blogg du har!
Hoppas du haft en riktigt fin jul och får ett fint och inspirerande träningsår!