Johanna Koljonen for president

Johanna Koljonen har en av de smartaste, vackraste hjärnorna jag vet. Och att intervjua henne på temat kvinnligt nörderi var som en dröm. Hon rabblade kloka ord och intressanta ingångar till livets alla tänkvärdheter.
Som det här med att det är hett med smarta kvinnor:

”– Alltså, om det skulle vara supersexigt så skulle jag ju inte vara singel, haha!
– Men det är ändå så nu att det är okej. Att vi plötsligt vaknade upp en morgon och såg att det var helt okej för kvinnor att vara kända för att de kunde något, inte för hur de såg ut eller hur charmiga de var eller hur bra de var på att nicka vid rätt tillfälle. För det har alltid funnits kvinnliga nördar, men de har aldrig blivit definierade, eftersom det inte var riktigt socialt accepterat tidigare.”

Hon berättar om det spännande sektlivet i Oxford, där de har en egen tideräkning (!), men säger också att det viktiga är inte kunskapen i sig, eller hur intelligent du är – vem bryr sig, liksom! – utan vad vi gör med den kunskap vi har.

Kloka ord. En stor portion livsvisdom för bara 23 kronor. Finns i nr 48 av Allas Veckotidning som kommer ut i dag! Spring och köp!