Jag lutar åt Gud

Tomas Sjödin är en märkvärdig präst. Jag råkade se ett inslag med honom på tv. Jag minns inte längre vad det handlade om, bara att han sa så mycket kloka saker. Livskloka. Jag blev nyfiken och beställde hans senaste bok, ”Jag lutar åt Gud” (Libris).
Trösterikt.
Det är det ordet som växer sig fast i mig när jag läser hans samlade krönikor. Tomas Sjödin har själv förlorat två barn och vet vad sorg är. Han väjer inte för den, men han klampar inte heller på. Han betraktar världen utifrån en frukostfralla eller trasmatta, fortkörningsböter eller telefonförsäljare.
Han får det svåra att verka så enkelt. På något vis.

Bland annat berättar han om en kyrka i Mellansverige som hade som sin slogan ”Har ni frågorna har vi fikat”.

”Behöver jag säga att det var trångt i bänkarna? Eller att gudstjänstbesökarna hade de mest skiftande förhållanden till kristen tro?
Det hade legat nära till hands för kyrkan att säga att de hade svaren, men då hade nog deras kyrka gapat relativt tom.”

2 kommentarer

Han har skrivit en mycket gripande bok om livet med sina handikappade barn, hur han och hans fru tog hand om de på bästa sätt medan deras muskler sakta förtvinades. Mycket stark skildring där han även tog upp djupa saker som hänt honom själv i ungdomen. Kan verkligen rekommenderas! Kommer inte ihåg titeln nu men den går säkert att finna om man googlar på hans namn.

När träden avlövas ser man längre från vårt kök, heter just den boken. Men han har skrivit många.Här finns alla Thomas Sjödins böcker: http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Tomas%20Sj%F6din