”Du satte ord på mina känslor”

”Hej.
Såg dig idag på fråga doktor. Du var bra. Du satte ord på mina känslor. Är själv uppväxt med en pappa som alkoholist. Lever fortarande med det och har svårt för att ta mig ur. Mår själv dåligt och påverkas mycket. Bryta kontaken vill jag men ändå inte. Det är ändå min pappa.
Hälsningar Lellan”

Svar: Ja, det är ändå din pappa. Och jag tycker inte alls du ska bryta med honom om du inte vill.
Men det är viktigt att du vågar ställa krav på att du själv måste få må bra också. Att du själv måste komma i första hand, nu. Det vet du, eller hur?
Kanske kan ni hitta en ”sund” sysselsättning när ni träffas, något som ni båda får ut något av.
Kanske kan du intervjua honom med bandspelare om hur det var förr? Om både det som var bra och det som var dåligt. Då kanske du kan få svar på många frågor som du har idag, om varför det blev som du blev. Ibland är det lättare att ”gömma” sig bakom en journalistroll. Även för mig.
kram! Hillevi

3 kommentarer

Hej, såg dig nyss på TV blev berörd är själv maskrosbarn men haft psykiskt sjuka föräldrar. Har även jag dövat ångesten och medicinerat med mat.
Kände igen mig, skall läsa dina böcker!
MVH Ingela