Varför röstar du som du gör?

Här är Metrokrönikan som var inne i förrgår. (Jag har haft lite annat att pyssla med).
Den handlar om varför vi röstar som vi gör? Och hur det kommer sig att vi plötsligt tror att det är självklart att vi ens får lov att rösta.
Märkligt, det där. Hur kort minnet är.
Det var faktiskt inte förrän i valet 1991 som alla svenskar över 18 år hade rösträtt.
Läs krönikan här. Kommentera gärna.

1 kommentar

Jag röstar på Mona och Socialdemokraterna. Jag är uppväxt i ett arbetarhem, där min far var dubbelarbetande, för att kunna bidra med pengar till sina föräldrar, då hans far i unga år fick stendammslunga i sitt arbete vid Söderfors Bruk.Vill vi tillbaka till dessa tider? I sin bok ”Det sovande folket”§4 skriver Fredrik Reinfelt att inga bidrag utöver svältgränsen skall skattesubventioneras för sjuka och arbetslösa för att inte ge folket ”falsk trygghet”. Utdrag ur boken finns hos http://www.alliansfrittsverige.nu Boken finns även för nedladdning.