Två skitsnygga böcker

De här två böckerna ligger just nu på min sommartopplista:
1. Små krig av Sadie Jones (Wahlström & Widstrand). ”Efter framgångarna med debutromanen Den utstötte återkommer Sadie Jones här med ett känslostarkt porträtt av ett äktenskap utsatt för extrema omständigheter, i ett femtiotal då den sedan länge rådande världsbilden alltmer kom att ifrågasättas”. Eftersom jag är inne i en 50- och 60-talsbubbla just nu. Tacka Mad Men för det.

2. Yoga för livet – för kvinnor 40 plus av Karin Björkegren Jones (Norstedts förlag.) En fantastiskt vacker bok. Som man blir glad bara av att bläddra i.
Så här skriver Karin på ett uppslag:

”Jag har argt tittat på min kropp och önskat en massa saker. Hur den borde se ut, enligt vad jag trott att den borde se ut. Det vill säga, jag har låtit medias bild av hur en perfekt kropp ska se ut helt osorterat bestämma min syn på mig själv.
Vad som hände när jag började med yoga, var att jag plötsligt fick tillgång till min kropp på ett helt nytt sätt. Min blick blev plötsligt snällare. Jag har den här kroppen och jag tycker så väldigt mycket om den. Jag rör på mig. Min kropp är flexibel och stark. Den är kanske inte perfekt i någon annans ögon, men jag älskar min kropp. Den är liksom jag.”

Vackert. Skitsnyggt. Tänkvärt. Heja brudarna!