Vad är ett dåligt samtal?

Anna Toss bloggar om samtal, om goda samtal och dåliga samtal och kallpratets olidliga lätthet.
Synnerligen intressant. Ett samtal om samtal, liksom.
En passus:

”…jag har den största respekt för kallprat och jag-har-samtal. Visserligen är jag inte alls lika bra som Julia på att lyssna. Jag har ofta ett halvt öra riktat utåt: mot andras konversationer, telefoner som ringer, nån som kan vilja mig något. Speciellt när jag är stressad. Och det far ofta omkring tusen andra tankar i mitt huvud, de allra flesta associerade till det vi pratar om, men inte alla. Ibland tänker jag också på tvätten eller på någon annans smärta eller på nånting viktigt jag måste komma ihåg, vad var det nu?

Det är ju dåligt förstås, i alla fall när någon som vill ha min fulla uppmärksamhet inte får den. Jag vet att det är mer än en gång jag har missat viktiga saker på grund av det. Ibland för att personen som hade tänkt att berätta något för mig helt enkelt tappade tålamodet.”

Vad säger ni, kära läsare?
Finns det dåliga samtal?
Ångrar ni själva ett dåligt samtal? Månne?