”Hungerflickan vågar berätta!”

Bokaktuellt skriver så vansinnigt fint om Hungerflickan. Ni måste bara läsa.
Här är ett smakprov:

”Boken börjar med en ingående beskrivning av en toalettstol i Usa och fortsätter sedan på samma ärliga sätt. Med ett målande och intensivt språk får hon mig att riktigt känna Irmalis sug, hennes iver och hennes skam. Det går inte att sluta läsa. Och trots alla hemska tankar och all förtvivlan som finns i bokens berättelse, så märks det att den inte är skriven för att få medlidande. Självupplevda historier har en tendens innehålla så mycket sug efter bekräftelse att det tar över och stjäl fokus från vad som vill sägas. Men ingenting av det finns här.
När jag läst ut den letade jag snabbt upp Hillevis mail och tackade henne. För att hon orkar berätta, för debatten hon skapar. Hungerflickan: en berättelse om matmissbruk, ensamhet och pappalängtan är så innerlig att jag berördes långt in i hjärtat. Likt 14 år till salu är detta en bok jag kommer känna stark för en lååång tid framöver.”