Har din fest varit lyckad?

…och om döden, döden, döden säger Meretes cancersjuka mamma så här:

”Jag tycker ju inte att sjuttioett år är någon hög ålder, jag hade tänkt mig att jag skulle få tio goda år till, jag som alltid har varit frisk. Men att få veta att man ska dö tidigare än man tänkt sig är inte värre än att få veta att man ska gå hem från en fest tidigare än man tänkt sig. Det viktigaste måste ju vara om festen har varit lyckad så länge man har fått vara med och det har den varit i mitt fall.”

Också väldigt klokt och tänkvärt. Jag kan varmt rekommendera Merete Mazzarellas bok, fast jag bara har hunnit 50 sidor. Den kommer säkert att bli mycket omskriven. Nu ska jag läsa femtio till och sedan ska jag gå på fest. Jag måste nog gå lite tidigt, men som sagt, det gör ju inte så mycket. Huvudsaken att man hinner dricka lite champagne och ha några intressanta samtal, den stunden man är där.

1 kommentar

Merete M är alltid mkt bra tycker jag, läste för flera år sedan Hem från festen som handlade just om hennes mamma som alltid gick sist hem från fester men fick gå tidigare från livet än hon tänkt sig.