Jag är ambassadör för En vit jul

Nu har jag blivit ambassadör också. Jojomensan. För IOGT:s kampanj ”En vit jul”.
Finare blir det nästan inte.
Läs här om kampanjen, och varför jag tycker att det är så viktigt att fler skriver på kontraktet.
Alla barn har rätt till en vit jul. Så är det bara. Och jag vet många familjer som fick en bra jul förra året tack vare denna genialiska kampanj. Så enkel och begriplig. Och så oändligt viktig.
Skriv på du också.

1 kommentar

Hej!

Jag måste villigt erkänna att jag har lite svårt för den här kampanjen och alla-som-dricker-är-alkoholister attityden.

Jag dricker inte själv (inte pga. problem, tycker bara inte om alkohol) men jag respekterar alla vuxna människor som vill ta ett glas vin eller två till maten. Jul hemma hos oss är full av lugn, ljus, kärlek, god mat och julklappar. Dessutom dricker mina föräldrar och min sambo glögg på eftermiddagen, julöl och en nubbe till middagen och rött vin till vickningen på kvällen. Jag och mina barn dricker alkoholfri glögg och julmust. Ingen blir berusad, ingen blir personlighetsförändrad, ingen blir pinsam. Det är vuxna människor som dricker, om än sparsamt, gott till en god middag. Jag ser det som lite vuxenmys på samma sätt som att mina barn får äta så mycket godis de får och det händer bara vid jul, nyår och påsk.

Jag har läst kärleksbarnet och jag har all respekt och förståelse för att du skyr alkohol som pesten. Men dra inte alla som dricker över en kam, de flesta är inte alkoholister. Människor som har ett sunt förhållande till alkohol kissar inte på sig, slåss eller spyr.

/Sara