Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Maria om sunkskolorna – Hillevi Wahl

Maria om sunkskolorna

”Jag håller med dig så mycket! Och alla barn skulle ju få en sån bra skola om alla föräldrar vägrade den kommunla sunskolan. Nu har ju i och för sig inte alla barn föräldrar som förmår ställa krav så det är ju kanske en lite idealistisk tanke men, men… Vi har ”privat” dagis, och tycker det känns så mycket mera engagerat än de kommunala alternativen häromkring. Ofta tror jag att de ”offentliga” alternativen blir för stora och svårtyrda, de överlever för att de alltid har funnits, inte nödvändigtvis för att de är bra. Men det kan vara sårt att få en nyanserad debatt om detta ämne. Tack för en bra krönika, bland många andra bra krönikor! Och tack för ! en fantastiskt blogg.
hälsningar Maria”

Svar: Ja, precis så är min uppfattning också. Det är som att vända en Finlandsfärja varje gång. De mindre skolorna är snarare som optimistjollar. Är det något som inte funkar så ändrar man det, på en halvtimme. Inget tjafs. Korta beslutsgångar. Nöjda föräldrar, elever och pedagoger.

2 kommentarer

Det finns ju alltid för- och nackdelar med det stora och det lilla. Med Finlandsfärjan och jollen. I ett mindre sammanhang -särskilt föräldrakooperativ -kan det ju pckså finnas en övertro på vad man kan/bör lägga sig i och det är ibladn lite för lätt att kantra… om man nu ska leka med bilden. Det jag menar är att oavsett behövs tydlig ledning och kloka männi8skor som får utrymme att göra ett gott arbete -då tror jag att det kan bli bra också. Vare sig det är kommmunlat eller privat.
.-= jeez´s last blog ..Vad tycker du? =-.

Näe!! Förlåt, men nu måste jag bara få invända. Bara för att du har en kommunal sunkskola in da neighbourhood så behöver väl inte alla vara dåliga?! Trodde faktiskt inte det om dig. Att du är så fördomsfull. Är själv lärare på en kommunal skola en hel del mil från Stockholm, och där jag jobbar finns det underbara lärare, glada barn, helt OK lokaler, tydlig och stark rektor, bra vision, bra resultat… Ja. Du förstår.
Dessutom är det min fulla och fasta övertygelse att barn behöver träffa alla slags barn. Även om min dotter är en välartad, vit medelklasstjej med bra resultat i skolan så behöver hon inte bara gå med likasinnade. Adhd- Pelle och Muhammed och Fatima (Amen typ) behövs också i hennes liv. För att få en bra värld behöver vi förstå att alla behövs och är lika mycket värda.
Det, och professionella och duktiga pedagoger. Och de finns i den kommunala skolan också. Jag lovar. Lyft blicken från Stockholm, och nedvärdera inte saker utan att veta hur det fungerar på alla skolor.
Tack för ordet, och tusen kramar, för även om jag inte håller med om just detta så är du fortfarande en av mina favorit- skribenter!