Brev från Lars H Gustafsson

Jag älskar internet och det enkla sättet att kommunicera. Nyss fick jag ett fint brev, och ett litet tillrättaläggande, från barnläkare Lars H Gustafsson själv:

”Hej Hillevi, Tack för uppskattande ord och en fin krönika! Att sen muslimhatarna på bloggen muslimskafriskolan.blogspot.com hakade på, ryckte lös citat ur din krönika och misstolkade grovt – ja, sånt är du väl van vid antar jag. Jag tar det också med ro.
Tänk om de går och köper boken för att få ammunition för sin sak… lycka till i så fall, säger jag!
En detalj bara: jag är inte barnpsykolog, men hade gärna varit det. Jag är barnläkare. Men jag har hela mitt yrkesverksamma liv jobbat inom det vi brukar kalla socialpediatrik, som ligger i gränslandet mellan barnmedicin, barnpsykiatri och socialmedicin. Allt gott!
Lars H Gustafsson”

Svar: Ja, vissa saker kan man inte förändra. Man får förändra det man kan. Tack för ditt vänliga brev och din outtröttliga kamp för barnen.