Marina vill byta ut sin pappa

Marina Iren Engan fortsätter debatten om strulpappor på Newsmill:

”När jag ringer honom vet jag aldrig vilket skick han kommer att vara i. Trevlig och glad eller full och skitjobbig. När jag ser hans nummer på nummerpresentatören får jag en sugande känsla i magen. Är han nykter? Nää, det är bäst att låta bli att svara, orkar inte med alla fantastiska projekt han drar igång och som han gärna svamlar om när han har tagit sig en rackare.”

Vi är många som känner igen oss. Alltför många. Och hon avslutar:

”Jag tycker att föräldrar överhuvudtaget måste ta mer ansvar för sina barn. Man hör så ofta hur synd det är om mammor och pappor som inte får träffa sina barn. Hur är det för barnen? Barnen har banne mig rätt att slippa en förälder som super, knarkar, slår, våldtar eller utsätter barnet för psykisk misshandel. Då måste barnets rättigheter komma i första hand och föräldern får snällt acceptera att den, åtminstone för en period, utestängs ur barnets liv.”

Vad tycker ni?