Sunkdagar

Ibland känner man sig lite glåmig och sunkig. Ibland till och med så att man tänker att nej, jag vågar inte träffa någon idag.
För man tror att folk liksom ska hoppa till och skrika ”Arrrgh!” när de får se en. Och ramla baklänges av blotta synen. Som i någon skämtteckning.
Då brukar jag tänka på min kompis Gunilla.
Hon är en skitduktig reporter och en dag kom hon till jobbet helt rödgråten. En av hennes vänner hade dött och hon hade suttit med familjen hela natten. Hon var blek och medtagen och i ärlighetens namn en spillra av sitt vanliga glada jag.
Vi sa att hon skulle gå hem och sova i stället. Att hon skulle ställa in den där intervjun hon skulle ha gjort.
Men Gunilla bara skakade på huvudet.
”Äsch, de vet ju inte hur jag brukar se ut!”

Och jag tycker – på något sätt – att det är en så skön inställning. Att okej, i dag ser jag ut så här. Då får jag köra på med det utseendet. För de allra flesta i vår omgivning märker ju faktiskt ingen större skillnad.

1 kommentar

Hej Hillevi!
Jag tycker att du ser toppen ut och har en mycket positiv och varm utstrålning(men jag förstår vad du menar med att det varierar med dagsformen). Jag är väldigt glad och tacksam för att jag hittat din blogg och dina böcker vilka har berett mig OTROLIGT mycket nöje och mycket fniss. Har vid 41 års ålder fått vår lilla dotter nr 2 (för ca 9 månader sedan och har även en dotter som snart är 13 år). Det är så härligt att nästan känna sig besjälad med någon som man aldrig har träffat IRL, men det gör inget, för din blogg känns så levande. Jag ”hittade” dej via din bok ”Hjälp, jag ska bli.. Underbart, det kändes nästan som om den talade till mej, för det var exakt så det kändes. Att jag även får lite ”värdslig” förankring genom dina olika samhälleliga inlägg uppskattar jag jättemycket. Det ju inte att helt ”såsa” ihop bara för att man råkar vara föräldraledig och dessutom överförälskad i sina barn just nu.
Jag gör vågen för dej och jag ser fram PMot fler böcker med både humor och allvar!
Allt gott till dej och din fina familj.
PS jätteroligt att följa lilla Lycke, hon är jättegullig! DS
Kramar från Mia K