Klart unga ska starta företag!

Maudan och company har en debattartikel i Svenskan i dag. Eller debatt och debatt… De berättar att de ska satsa på att få fler ungdomar att våga starta företag:

”Många ungdomar kan tänka sig att starta ett företag, men tvekar eftersom de inte vet hur man gör eller törs satsa på en egen idé. Här kan utbildningsväsendet fylla en viktig funktion genom att hjälpa dem att utveckla de kunskaper, kompetenser och förhållningssätt som behövs. Det gäller alltså att redan i skolan väcka entreprenörskapsandan hos eleverna.”

Ja, det är helt rätt tänkt! Många ungdomar brinner av idéer. Men det är få som lär sig hitta rätt i byråkratidjungeln. Hoppas bara satsningen funkar.

2 kommentarer

Jag har startat företag! Vill luckas som skibent/journalist / föfattare. Önskar att jag kunde ”synas” lite mer bara. Väldigt svårt att marknadsföra sig själv! Men skam den som ger sig! Jag är 25 år och har fyra små barn. Föräldraskap är det jag skriver om mest.
http://www.metrobloggen.se/lillmamman