Warning: Constant WPLANG already defined in /home/granding/flytt.hillevi.nu/wp-config.php on line 69
Johanne Hildebrandt om vita perioder – Hillevi Wahl

Johanne Hildebrandt om vita perioder

”Det är en social utmaning att ta en vit period när man är i media- och kultursvängen, yrkesgrupper som är kända för sina leverskador.
Nästan allt kretsar ju numera runt alkohol, varje människa vill ses över ett glas vin oavsett om det handlar om att träffa en gammal kompis eller om det är ett affärsmöte. Det anses kontinentalt att dricka öl redan på eftermiddagen och vinet flödar på både middagar och luncher.
Att i det läget säga nej tack, jag dricker inte just nu för jag är så himla less på det betraktas med misstänksamhet, som om jag vore en Judas som vägrar att följa med in dimman. Ska jag kanske spionera på dem och noga notera varje ord som sägs? Inte är det heller kul att sitta spik nykter tillsammans med ett gäng som druckit sitt tredje glas vin och börjat bli tjatiga.”

Så börjar Johanne Hildebrandts kolumn i Aftonbladet.
Hon har mycket klokt att säga, den kvinnan.
Visste ni att hon bloggar, och kommer med en ny bok snart?