Hoppsan!

Ojsan. Nu är jag ovän med Belinda.
Det var inte bra.
Men Belinda. Om du skriver så mycket om din mammavälling och hyllar drickandet, kan du inte ta att jag kritiserar det då?
Jag kan bli så jäkla provocerad av hyllandet av alkoholen och andra droger i mediakulturen. Och då reagerar jag med ryggmärgen.
Usch, nu fick jag ont i ryggen. Det är väl Guds straff.
Hur ska jag bli vän med Belinda igen?

3 kommentarer

Hillevi, be inte om ursakt. Du har ratt. Lever ocksa i lycklig karnfamilj och har forlorat nastan alla vanner jag brukade ha i det party-centrerade Stockholm. Belindas attityd ar infantil, precis som hennes sjalv-centrering. En del mognar av att skaffa barn, andra mognar aldrig. Sta pa dig!

Håller med föregående talare. Jag är spytrött på allt glorifierande av drickandet. Reklam för alkohol överallt och alla balla mediemammor som skryter om hur fulla de blir och hur lite det påverkar barnen.
Jag växte inte upp med alkoholister men jag hatade när de vuxna blev berusade. Jag vägrade att följa med in på Systemet från det att jag var 5 år. Jag satt hellre utanför på trappan.
Jag hatar fortfarande berusade människor och det är säkert därför som vårt umgänge har minskat så under åren. Jag har aldrig kritiserat eller fördömt någon annan för att det dricker men det faktum att jag dricker totalt 2 glas champagne per år och inget annat är så fruktansvärt provocerande för många.
Stå på dig Hillevi för barn och alkohol hör inte ihop.
Nina

En sak jag ofta reagerar på är att många med missbrukare i familjen tror sig ha rätt att utfärda domar till höger och vänster. Fattar du inte hur du kränker folk när du skriver sådär? Hur i hela friden kan du utse någon till alkoholist för att hon visar partybilder ibland.