Nu har det hänt igen

En 19-årig flicka tror att hon har influensa och häpp! föder barn.
Jätteförvånad.
Hur är det möjligt att man kan vara så blind för sin egen kropp i dagens Sverige?
Obegripligt.

12 kommentarer

Hej alla som är skeptiska. Det här är syster till tjejen det skrivs om och jag kan försäkra er om att hon inte är tjock på något vis utan precis som vilken människa som helst. 167 och 65 kg!! Jag såg henne 6 veckor innan min pappa ringde och talade om vad som hänt, för ett år sen nu och det fanns inte ett spår av en graviditet då!!
Jag har oxå alltid sagt precis som ni, men nu vet jag inte längre!!

jag måste bara säga att det är otroligt att ett så väl framskridet land som Sverige, ändå har invånare som besitter otroligt starka fördomar. istället för att anta, och tala illa om folk, kan man ju ta reda på lite mer fakta, kanske kontakta redaktionen som kan göra en ytterligare intervjuv, mer ingående. skäms över alla fördomar och dömmanden, men jag glädjs oerhört för de båda nyblivna föräldrarna!!

Week 36 (34th week of development)
* The fetus reaches a length of about 40-48 cm (16-19 inches).
* The fetus weighs about 2.5 to 3 kg (5 lb 12 oz to 6 lb 12 oz).
http://en.wikipedia.org/wiki/Prenatal_development
The following are complaints that may occur during pregnancy:
* Back pain. A particularly common complaint in the third trimester when the patient’s center of gravity has shifted.
* Constipation. A complaint that is caused by decreased bowel motility secondary to elevated progesterone (normal in pregnancy), which can lead to greater absorption of water.
* Braxton Hicks contractions. Occasional, irregular, painless contractions that occur several times per day.
* Edema. Common complaint in advancing pregnancy. Caused by compression of the inferior vena cava (IVC) and pelvic veins by the uterus leads to increased hydrostatic pressure in lower extremities.
* Regurgitation, heartburn and nausea. Common complaints that may be caused by Gastroesophageal Reflux Disease (GERD); this is determined by relaxation of the lower esophageal sphincter (LES) and increased transit time in the stomach (normal in pregnancy)
* Haemorrhoids. Complaint that is often noted in advancing pregnancy. Caused by increased venous stasis and IVC compression leading to congestion in venous system along with increased abdominal pressure secondary to the pregnant space-occupying uterus and constipation.
* Pelvic girdle pain. A common complaint is pain, instability or dysfunction of the symphysis pubis and/or sacroiliac joints resulting from either excess strain or injury (such as Diastasis symphysis pubis) during the course of the pregnancy or birthing process.
* Increased urinary frequency. A common complaint referred by the gravida that is caused by increased intravascular volume, elevated GFR (glomerular filtration rate), and compression of the bladder by the expanding uterus.
* Varicose veins. Common complaint caused by relaxation of the venous smooth muscle and increased intravascular pressure.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pregnancy
Lång lista av saker som man kan råka missa…
”älskling, har jag inte gått upp i vikt tycker du? borde jag kanske banta lite?”
oh brother…

Arash:
OM du ens har läst det JAG har skrivit så borde du se att hon inte hade några av de här symptomen!!!
Hon -gick inte upp- i vikt?!! Är det så svårt att förstå?? Alla är inte likadana…..
”Älskling jag har inte gått upp något i vikt tror du jag är gravid??!” Dum fråga, va??!

”The following are complaints that MAY occur during pregnancy..”
När man hänvisar till en artikel vore det ju kul om den som hänvisar skulle själv fatta vad som står i artikeln. Eller åtminstone i rubriken..

Skriven av Arash Bazrafshan (namnen visas fel i detta forum).
Vi skippar hormonrubbningarna som modern drabbas av.
Vi skippar också den plötsliga ändringen i näringsbalansen.
Trötthet.
Ryggont.
Håravfall.
Att man känner sig väldigt annorlunda…
Låt oss skippa allt det där! Och så tittar vi bara på följande:
Om någon ändå tror att jag kan övertygas om att en moder inte lägger märke till att hon har en SAK av fast MATERIA (den väger 2.5 till 3 kg, 40 – 48 cm rak ca. 35 cm i fosterstadie skulle jag gissa) som är gjord av kött blod och framförallt ben, som definitivt rör på sig och nog sparkar hårt…
Allvarligt, om du är man eller kvinna! Hur kan du missa att du har något sådant i magen? Hur kan du missa att något av fast materia rör på sig i din mage?
Jag vet inte om artikeln är ett skämt, jag vet inte om paret levde i extrem förnekelse, eller om de bara spelar alla en spratt eller om de var hela tiden livrädda för att deras föräldrar skulle få veta. Men jag är ledsen, jag köper inte en bit av det hela.
Önskar Tilde hjärtligt och varmt lycka till och välkommen till denna värld (om han nu finns med tanke på min första misstanke)…

Ok Arash (vars namn har hela tiden visats rätt). Hur förklarar du följande:
Min väninna, en 4-barnsmamma, gick till doktorn i början av december. I våras hade hon nämligen genomgått en abort och efter det hade hon haft diverse problem med underlivet. Hon hade också besökt sin husläkare ett flertal gånger och husläkaren hade undersökt henne grundligt. Man hade behandlat henne för förhöjt blodtryck och hon hade varit sjukskriven för extrem trötthet. Alla symptom hon klagade över förklarade man mha aborten. Hon var enligt läkaren deprimerad och trött och menstuationen skulle nog återkomma efter ett tag.
För att pigga upp frugan köpte mannen en Thailands-resa under julen. Och inför den här resan gick min väninna till doktorn en gång till för att försäkra sig om att allt var ok trots att hon var så trött.
På besöket fick hon veta att hon skulle ”föda när som helst”. Mannen fick avboka konferensen eftersom bebisen ”var på väg”… Efter en vecka blev min väninna 5-barnsmamma. Hon som om någon borde ju veta hur det känns att vara gravid. Och läkaren som gynundersökte henne borde väl också veta bättre. Men doktorn förlitade sig på ”aborten” som alltså visade sig handla om tvillingar..
Allt i livet är inte så enkelt som man tror..
Den som är övertygad om att hon inte ”kan” vara gravid känner nog inte symptomen heller.
Själv undrar jag hur det är möjligt att föda upp en unge på tågtoaletten och sedan ”tappa” barnet på rälsen. Vad hände med navelsträngen?

Så, angående namnet. Först visas ens kommentar. Sedan en streckad/prickig linje. Därefter står ens namn. Det fick mig att tro att mitt namn tillhörde nästa kommentar under (som inte var min).
Angående det som du har sagt om din väninna. Här bevhös definitivt INGEN förklaring om man frågar mig!
* Hon hade genomgått en abort!
* Hon hade två gånger besökt läkare, som båda inte sagt att hon är gravid.
* Hon fick andra (rimliga) förklaringar till symptonen son egentligen tillhörde graviditeten.
Förståeligt att hon tillförlitade sig på det som läkarna sa gång på gång och alltså uteslöt att hon är gravid. Jag kan rentav tänka mig att hon har frågat läkarna om de trodde att aborten hade genomförts korrekt och de har svarat ja.
Dessutom (nu börjar jag gissa) kan jag förstå att en kvinna inte är i särkild goda tankar en lång period efter en abort. Tankar som att hur livet skulle ha varit om barnet hade kommit till världen dyker nog upp. Med sådana tankar i bakhuvudet tror jag inte att man ens vill tänka på ordet ”graviditet” så mycket. En abort borde också påverka nära och anhöriga. Därför tror jag inte att någon av hennes nära bekanta (du?) vågade säga att hon kanske är gravid även om de trodde så.
Nu duckar jag så din långdistansörfil missar mig <^_^>, men om hon också är lite överviktig så förklarar det kanske att ingen såg det.
Alltså, detta låter helt rimligt.

Tillägg till Monica: Jag skrev en smiley efter min gissning att din vän kanske är lite överviktig. Den kom inte med av någon märklig anledning. Ville bara att du ska veta.

Bäste Arash, du behöver inte dugga alls. I min ålder (och särskilt efter flera barn) är de flesta av mina vänninor normalt medelålders runda. Inget att hymla om och absolut inget att skämmas över. Säger jag som själv ändå tycker att baken trots allt är lite väl bred vid det här laget 😉
Med min story ville jag endast ”bevisa” att även experterna missar en graviditet då när de själva inte tror på den möjligheten. Ännu lättare för en ung tjej att missa eftersom hon inte har någon erfarenhet om hur det känns att vara gravid. Alla får ju som sagt inte de symptom som du beskrev nedan. Min mamma till exempel hade regelbunden menstruation genom hela graviditeten. Går man till doktorn och säger senaste menstruationen var en vecka sedan misstänker de sällan graviditet som orsak till olika symptom. Trötthet t.ex…
Du sa tidigare att man måste fatta när ”en sak” eller ”fast materia” sparkar i livmodern, men otroligt nog gör inte alla barn det – eller de kanske rör på sig då när man själv sover som djupast och därmed vet man inget om sparkarna.
En abort är väl aldrig ett lätt beslut att fatta, men har man grundat ordentligt och är överens behöver man inte få några psykiska ”men” efteråt. Naturligtvis är min väninna glad för bebisen nu i dagsläget, men en till unge var inte högst på önskelistan efter att redan ha fått 4 stycken fullt friska barn.
Jag önskar att vi andra inte skulle vara så snabba på att fördöma folk som verkar dumma i huvudet. Rätt som det är hamnar man där själv..

Varför skulle det vara ett skämt??!
Tror du, allvarligt, att man skämtar om det??!
Jag vet att föräldrarna har mått dåligt ändå, utan såna här kommentarer!!
Och jag antar att du inte är kvinna…. Alltså kan du inte uttala dig om hur kvinnokroppen fungerar??! För du vet väl att alla ÄR INTE LIKA!!
Och varför skulle inte föräldrarna märka något när man bor hemma och delar samma hus som dem??!
Hon hade ju ingen mage!!! Är det så svårt att förstå?? Åter igen ALLA ÄR INTE LIKA, en del är tjocka, en del är smala, en del har stora vader, endel har smala vader, en del har stora magar när de är gravida, en del har knappt någon mage alls när de är gravida!!
Om man nu äter p-piller och har mens varför skulle man då tro att man är gravid??!
Har man haft magkatarr i två år framochtillbaka så skulle inte jag reagera på det heller!!!
Skriver som någon skrev innan, det är ju tur att det finns folk som är ödmjuka så att det uppväger såna som inte är det!! Allt är inte svart eller vitt!! Det finns gråskalor oxå även om inte just du tillhör den skalan tydligen!!