Vårlökar?

Apropå vårt pyssel vid sommarhuset skriver Ana:

”Visst längtar man efter våren nu,det är så roligt att se när dom första blommorna börjar komma upp.Och lökarna som man grävde ner i höstas, jag har helt glömt vad det var för sorter men det blir en glad överaskning när dom kommer upp. Måste vara jättemysigt med ett sommarhus. Är det första våren där? Vi får hoppas på varmare tider snart så att våren sätter lite fart. Ha det bra.”

Svar: Ja, det är första våren och det är underbart att titta på alla överraskningar som kommr upp.
Men jag kan ingenting om trädgårdar och jag får börja lära mig från början.
Vad kan man göra nu? När kan man börja sätta vårlökar? Eller måste man göra det på hösten?
Har ni några bra tips på sajter som pedagogiskt förklarar ”Dags att göra nu”, typ. Som en gravidkalender, fast för trädgårdar, haha.

3 kommentarer

Sajter har jag inte koll på, men grannarna på landet har en bok som heter ”Året om i trädgården” – vet inte vilka som skrivit/gett ut den. I den kan man läsa vad som ”ska” göras månad för månad 🙂

När jag var ute på stan igår hittade jag en bok som heter ’Hjälp, jag är med trädgård!’ och tänkte genast på dig och din nya trädgård.
Den går också igenom månad för månad vad man ska göra. Du hittar den på http://www.patiden.nu. (Nej, jag har inga som helst förbindelser med förlaget, tyckte bara att det verkade vara en bra bok.)